Најновије

НИСУ ДОВОЉНО ДЕЛОТВОРНИ?! Уместо руских С-300, Сирија наводно „више жели ирански састав Бавар-373“? (ВИДЕО)

Сирија би могла да купи ирански противавионски састав Бавар 373, јер руски С-300 нису довољно делотворни против израелских напада, преноси руска агенција Авиа Про. Ову вест треба узети с резервом, јер бројне руске публикације објављују непроверене информације како би унеле раздор у руско-иранске односе, као „пробни балон“ да се види реакција Кремља и јавности или једноставно због веће читаности, што је прилично непрофесионалан приступ.

Бавар 373 (Фото: Јутјуб)

„Сирија, која је више од годину дана у поседу руског састава противваздушне одбране С-300, извештава да је такав састав до сада показао малу ефикасност и зато је Дамаск одлучио купити ирански противавионски састав Бавар 373“, извештава у суботу руска агенција Авиа Про, наводећи као извор „сиријске новинаре и сиријску војску“.

Извештај такође нагађа да Сирија никада није употребила руске С-300 како би одбила офанзиве израелског режима, упркос њиховој учесталости, објашњава Авиа Про, независна агенција која покрива најновија збивања у руској одбрамбеној и индустрији оружја.

Према публикацији, неки извори сматрају да је разлог за некориштење руског састава С-300 за сузбијање израелских напада тај што они једноставно “не виде израелске авионе”. Други пак тврде да би разлог био “посебан став који је Русија заузела у том погледу”.

Иран би, према извештају, био спреман пружити Сирији своје протуавионске саставе, али, за сада, ни сиријско министарство одбране нити иранске власти нису потврдиле ни одбациле ове информације.

Бавар 373, модернији је противавионски састав од напредних руских састава С-300 или америчких Патриота и састава ТХААД.

Способан је за превоз и лансирање различитих врста ракета. Осим тога, способан је открити 300 циљева, може пресретати 60 и напасти 6 циљева истовремено.

У последњих неколико година су Техеран и Дамаск ојачали билатералне везе и потписали више споразума како би се побољшала сарадња и војно ојачали њихове оружаних снага, посебно у борби против терористичких група.

Нагласимо још једном да је главни извор ове информације непознати Твитер профил „Сиријских мученика“. Вести о занимању Дамаска за иранске саставе Бавар 373 није пренела ниједна службена агенција било којег од актера сиријског сукоба.

Подсетимо да је сличну вест у марту 2018. објавила руска либерална Нова Газета, а иста агенција Авиа Про је у фебруару ове године навела „како је Иран Сирији већ испоручио неколико састава Бавар 373“, што се показало нетачним.

Прочитајте ОВДЕ  све о најмоћнијем пројектилу на свету.

Извор: Авиа Про/logicno. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА