Најновије

МИЛОВ ЧОВЕК УХАПШЕН У КОРУПЦИЈИ: Објављен снимак који може да сруши власт у Подгорици! Огроман новац у питању, почела бежанија из државе!

Душко Кнежевић, председник "Atlas group", за којим је Црна Гора расписала потерницу, објавио је нови снимак, који наводно доказује умешаност врховног државног тужиоца, Ивице Станковића, у корупцију.

Душко Кнежевић (Фото: јутјуб)

Станковић то негира и каже да би Кнежевићу на снимку могли да позавиде светски редитељи. Снимак и саопштење покрета "До победе", на чијем је челу Кнежевић, објавили су сви црногорски медији. Снимак садржи разговор Кнежевића са секретаром ВДТ-а који потврђује да је преносио новац до Станковића, али да то не може да докаже. Станковић се за новац наводно обавезао да неће прогонити одређене иностране клијенте Атлас банке који су користили њен е-комерц сервис. Кнежевић је рекао да се ради о 700-800 хиљада евра и да је секретару Врховног државног тужилаштва Ненаду Вујошевићу новац давао у последње три године.

"Новац сам му давао у истој оној кући у којој је Миго Стијеповић долазио по паре и у кући у којој је на канабету Мило Ђукановић долазио за паре и за торбу. Не знам тачно колико је било пара у више транши у задње три године, око 700-800 хиљада. Само за пуштање возача који су мењали паре за ДПС и за Мига Стијеповића дао сам им 200 хиљада евра, да пусте возаче из затвора. Имам и видео снимке како му дајем паре", казао је Кнежевић.

Станковић је синоћ негирао све оптужбе и позвао надлежне органе да предузму све неопходне кораке како би се утврдила пуна истина у овом случају. "На оваквој режији позавидели би сви светски режисери", навео је Станковић.

Ранији снимак, на којем се види како Кнежевић даје новац Стијеповићу, отворио је аферу, а председник Ђукановић је то више пута демантовао. На новом снимку се чује да Вујошевић каже да се Станковић ништа не пита и моли Кнежевића да не објављује снимак, јер тврди да ће Станковић једноставно рећи да му он није давао новац, а да он нема чиме то да докаже. Кнежевић наводи да је рекетиран и тражи од Вујошевића да утиче на Станковића да се пусти његов кум Дејан Секулић и прети да ће, ако се то не деси, објавити снимак.

Вујошевић је у петак напустио Црну Гору. Извори наводе да је Вујошевић из земље изашао на граничном прелазу Драченовац.

Специјални државни тужилац Миливоје Катнић је на прес конференцији рекао да Вујошевић није био под мјерама које га могу спријечити да путује и потврдио да се налази у иностранству.

Секулић је ухапшен у августу, а Специјално државно тужилаштво сумњичи Михајла Бањевића, Душка Ђукановића и Ђорђа Ђурђића да су му, супротно банкарским процедурама, одобрили кредит од 365.000 евра, који је нарастао на дуг од готово 600.000 евра. У саопштењу покрет "До слободе" наводи се да је реч о једном у низу снимака "који разоткривају како се одвија корупција у црногорском тужилаштву".

"На снимку се може чути и да се Станковићев син обратио председнику Атлас групе Душку Кнежевићу, са намером да он, уместо Ненада Вујошевића, убудуће буде посредник за одношење новца челницима Тужилаштва", наводи се у саопштењу.

Против Кнежевића се води више истрага Специјалног тужилаштва које се односе на утају пореза, прање новца и злоупотребу службеног положаја. Кнежевић је хапшење избегао одласком из Црне Горе у Велику Британију, чији је такође држављанин.

Како је хрватски историчар оплео по усташама, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА