Најновије

КО ЈЕ НАЉУТИО ЛИДЕРА СЕВЕРНЕ КОРЕЈЕ? Ким Џонг Ун упро прстом у кривца одговорног за крах његовог плана

Севернокорејски вођа Ким Џонг Ун рекао је да радничке партије треба да преузму конкретнију улогу у реализацији новог петогодишњег економског плана и оптужио странку за раније неуспехе у спровођењу реформи, известили су у данас севернокорејски државни медији, а преноси Ројтерс.

Ким Џонг Ун. (Фото: Flickr)

Агенција наводи да нове примедбе корејског вође долазе трећег дана заседања 8. Централног комитета странке, на коме је Ким такође раније изнео правце кретања у односима са Јужном Корејом и другим спољним пословима земље, као и појединачне планове за сваки економски сектор.

У јануару на Осмом конгресу странке севернокорејски лидер је отворено признао да његов претходни петогодишњи економски план није испунио циљеве у скоро сваком сектору, а ове недеље нагласио је важност јачања законског надзора и контроле над новим петогодишњим планом, који је представљен на јануарском конгресу.

- Законодавни сектор је задужен да уклони све нелогичне елементе који постају камен спотицања у спровођењу националног економског плана и донесе и усаврши нове законе за сваки сектор - известила је државна КЦНА о новим Кимовим инструкцијама.

Корејски вођа је такође окривио странку због тога што није испунила своју улогу организатора и тела које поставља стандарде у спровођењу претходних економских политика.

- Законодавна тела, укључујући и тужилаштво, требало би да повећају своју улогу како би се осигурало да је национални економски план правилно распоређен и правилно извршен - поручио је Ким странци током заседања.

КЦНА је раније пренела да је током састанка странке Ким поднео извештај о спровођењу задатака петогодишњег економског плана планираних за 2021. и показао одлучност и вољу Централног комитета странке да настави економску изградњу упркос тешким околностима, а критиковао је због пасивних и одбрамбених тенденција неке делове државне организације, наводи Ројтерс.

Бајден уводи санкције и каже да је обрачун тек почео, а САД се ту неће зауставити! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА