Најновије

САВЕЗ ЗА СРБИЈУ КОНАЧНО ОДЛУЧИО: Проглашавамо заједнички бојкот лажних избора!

Савез за Србију (СзС) званично је данас саопштио да неће учествовати на наредним редовним изборима на пролеће 2020. године, јер сматрају да нема услова за њихово одржавање у фер и поштеним околностима.

Савез за Србију (Фото: savez-za-srbiju.rs)

Лидер Двери и председавајући СзС Бошко Обрадовић, који се у име Савеза обратио новинарима, рекао је да су се све страначке организације унутар СзС појединачно изјасниле за бојкот.

Он је додао да је 15. септембра истекао рок који је ова опозициона групација поставила властима да би, како су казали, избори били фер и поштени, а то је, промена у саставу Регулаторног тела за електронске медије (РЕМ), као и промена у уређивачкој политици јавних сервиса, РТС и РТВ.

СзС се, по речима Обрадовића, образлажући бојкот наступајућих избора, позвао на тзв. "Споразум са народом", у којем су се његови лидери обавезали да "све док се не испуне услови да изборни процес буде слободан и поштен, на изборима неће учествовати".

Демократска странка је у суботу такође донела одлуку о бојкоту избора. На заседању Главног одбора, апсолутном већином ДС је донела одлуку да неће учествовати на изборима, али да ће наставити активно и перманентно борбу за стварање услова за одржавање "слободних и поштених избора, као и комуникације са Европским парламентом, међународним организацијама и представницима у борби за демократске изборне услове".

Србија добија национални криминалистичко-обавештајни систем! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА