Најновије

ХАКЕРСКИ СКАНДАЛ ТРЕСЕ АУСТРИЈУ! 1,3 терабајта нађено у Француској! Скинули су све што је ОВП радила у последњих 30 година! Све знају!

Из централе Народне партије Аустрије (ОВП) Себастијана Курца, током хакерског напада који је недавно откривен, за сада непознати хакери украли су огромну количину података које датирају од деведесетих година до данас.

Хакери (Илустрација: pixabay. com)

У истрагу и потрагу за хакерима укључио се и Еуропол, пошто је утврђено да је напад обављен изван Аустрије.

Иако је испрва одмах окривљена Русија, испоставило се Наиме, на једном серверу у Француској пронађено је 1,3 терабајта украдених података из централне ОВП.

Естерајх пише да је међу украденим подацима комплетно књиговодство странке од времена када је лидер био Волфганг Шисел. Хакери на тај начин имају увид у комплетне плате свих запослених у странци, као и уговоре ексертно ангажованих лица. 

Уз то добили су увид у све предизборне кампање ОВП, са свим трошковима, а и преузели су мејлове лидера странке, генералних секретара, сарадника. Хакери су имали и приступ датотеци адреса ОВП, што обухвата и стотине хиљада људи који нису политичари.

Према ОВП, хакери су пет недеља "вршљали" по серверима странке, са приступом администратора. Инсајдери полазе од тога да су податке црпили у траншама, јер да су одједном покупили 1,3 терабајта требало би им најмање 30 сати.

Виртуелни лопови, према полицији, направили су грешке током хакерског напада, због чега су чувари реда успели да дођу до првог трага. Експерт за сајбер безбедност Ави Кравиц, којег је ангажовала ОВП, од првог дана је тврдио да постоје паралеле са хакерским нападом на Емануела Макрона током предизборне кампање 2017. године.

ФСБ открили 17 терористичких ћелија у Русији! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА