Најновије

ХЕЗБОЛАХ ОТКРИО СВОЈУ ТАЈНУ: Показали су Израелу чиме располажу и 3 кључне ствари због које су победили у прошлом рату! (ВИДЕО)

Хезболах је свету показао да располаже са ракетом "специјализованом за уништавање војних бродова свих врста и уништавање свих који су на броду." Према израелским медијима пројектил је исти као онај који је погодио ратну корвету "INS Hanit" током Другог либанског рата 2006. године, усмртивши 4 војника.

Заповедник морнарице Хезболаха Хаџ Џалал рекао је да је ракета лансирана из бејрутског предграђа Оузаи након што је "ционистички непријатељ ескалирао своје нападе на различита либанска подручја."

Додајући да је вођство групе одложило операцију неколико сати, Џалал је рекао да је та група „могла да удари израелски ратни брод СААР-5 у рату 2006. године пре него што је ушао у међународне воде Либана“.

У исто време објављен је и други документарни филм:

Видео је укључио разлоге због којих је Либан „успео да победи 2006. године против Израела“.

То је наводно било последица 3 изненађења:

Прво изненађење била је противбродска ракета лансирана на “INS Hanit”. 

Друго изненађење су ракете земља-земља које су лансирали борци Хезболаха и стигли до израелског града Хаифе.

Треће изненађење биле су противтенковске ракете које je Хезболах испалиo на израелске тенкове Меркава. Данима раније, генерални секретар Хезболаха Сајид Хасан Насралах рекао је да покрет више не примећује "црвене линије" као одговор на Израел након упада дрона у Либан, 25. августа, група је одвратила.

"Право Либанаца је да бране своју земљу и суверенитет и неће бити црвених линија", рекао је.

"Упркос свим претњама и застрашивању, данас потврђујемо равнотежу снага и јачамо снаге које штите нашу земљу", рекао је Насралах.

Треба напоменути да слика ракете и претње настаје усред ескалације на Блиском Истоку, када су нападнута нафтна поља Саудијске Арабије, а амерички председник Доналд Трамп каже да је САД спреман да нападне кога год Саудијсак Арабија одреди као кривца.

Надаље, то долази мало пре ванредних општих избора у Израелу. Премијеру Бењамину Нетањаху потребна је „победа“ да би доказао своју вредност израелским бирачима, чије је веровање у његова велика обећања о анексији још већих територија упитно.

Немци подељеног мишљења у вези са наоружавањем Саудијске Арабије, више о томе прочитајте ОВДЕ.

Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА