Најновије

ОВО НИГДЕ НЕМА: Палма пољопривредницима поставио тоалете и туш-кабине усред њива!

На пољима у околини Јагодине, крај недавно насипаних пољских путева, почело је постављање тоалета и туш-кабина.

Тоалет усред њиве у околини Јагодине (Фото: РТС)

Акција је покренута на иницијативу председника Скупштине града Јагодине Драгана Марковића Палме, као још један вид помоћи ратарима.

У почетку је све деловало као добра шала, али Палма је ипак испунио обећање. Наредних дана крај њива у атарима Рибара, Ракитова, Глоговца и других села биће постављено 160 монтажних тоалета и туш-кабина. Реч је о металним објектима на бетонској подлози, са спремницима за воду, који, како истичу градски челици, нису скупи, али јесу неопходни људима који по цели дан раде у пољу.

"За мене, пољопривредни произвођач је господин, тако да пољопривредни произвођачи морају да имају тоалете, где ће у тоалет кад је кукуруз мали, где ће да иду, у шуму? Видите, ово је равница и ми смо као локална самоуправа донели одлуку да у свакој улици тамо где се обрађују њиве постоји тоалет са купатилом", каже Драган Марковић Палма, председник Скупштине града Јагодине.

На терену у пољима је неколико екипа мајстора који убрзано постављају тоалете, а један део је већ сада у употреби у јеку бербе кукуруза.

"Види се да председник мисли на пољопривреднике, на све мештане Рибара јер ми смо највеће село овде у општини" истиче Раде Урошевић, председник МЗ Рибаре.

Тоалети се постављају паралелно са насипањем пољских путева туцаником. До сада је урађено око 130 километара.

"Нико се није надао нити очекивао, али пољопривредници су сви задовољни поготово прво путевима који су сви насипани каменом, јер то су биле рупе, нису могли тракторима да иду, а видите како то сада изгледа и плус сада ови тоалети", наглашава пољопривредник Зоран Милојевић.

Градски челици такође наглашавају да су пољопривредници у Јагодини ослобођени пореза, да имају бесплатан аутобуски превоз, бесплатне тезге на пијаци, а сада и одличне путеве до њива. И тоалете, ако затребају.

Прочитајте ОВДЕ шта је Александар Вучић рекао о плану за КиМ.

Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА