Најновије

ПОЛИТИЧКИ ПОТРЕС У ВОЈВОДИНИ: Посланик Ненад Боровић из "жутих лопова" прешао у Вучићев СНС!

Покрајински посланик Ненад Боровић, који једини у посланичкој групи Демократске странке није бојкотовао седнице парламента, прешао је у Српску напредну странку.

Ненад Боровић је нови члан СНС (Фото: Јутјуб)

Боровић је члан Демократске странке био 23 године, а посланик у Скупштини Војводине 11 година. Против њега је недавно покренут дисциплински поступак јер се оглушио о договор врха Савеза за Србију (чији је ДС члан) о бојкоту седница парламената на свим нивоима, сматрајући да је одлука о бојкоту била непромишљена, а пре свега преурањена. Његово избацивање из странке тражио је Извршни одбор, а одлуку је потом одбацила Дисциплинска комисија Демократске странке, враћајући је на поновно одлучивање. 

Боровић се од почетка, како каже, залагао за плурализам мишљења и сматрао је да треба да се чују и аргументи против бојкота, а начелно је подржавао протесте "Један од пет милиона", као члан ДС. Он тврди да није наишао на разумевање унутар своје странке и прави разлог за његово протеривање крије се у сазнањима до којих је дошао пре неколико година испитујућу у оквиру радне групе странке финансије и пословање ДС-а.

Сада, непосредно пред искључење из странке, Боровић се као члан Српске напредне странке обратио медијима у друштву председника ИО СНС и потпредседника Скупштине Војводине Дамира Зобенице.

Према речима Зобенице, посланици СНС у Скупштини Војводине годинама имају нормалну и професионалну комуникацију са Боровићем, било као власт или опозиција, а сада ће бити и партијске колеге у скупштинским клупама. 
 
"Заиста нам је велико задовољство. Нарочито ће долазити до изражаја улога Ненада Боровића кад су на дневном реду буџети и ребаланси буџета, тада господин Боровић издоминира. Имамо, нажалост, ситуацију да сада ДС некога назива прелетачем, а сама посланичка група Демократске странке се распадала већ по формирању 2016. године. Велики моралисти попут Боре Новаковића, Бебе Балашевић и Амира Бислимија напустили су одмах посланички клуб, а пре било каквог бојкота су почели бојкот испуњавања својих обавеза јер се, рецимо, Јелена Балашевић од укупно 68 седница одбора за евроинтеграције појавила на само две. Уредно добијају сви плате три и по године. Борис Тадић је напустио странку, Драган Ђилас, Вук Јеремић, а сад су се сви окупили и некоме говоре о прелетању", поручио је Зобеница.

Ненад Боровић поручио је да ће се трудити да допринесе раду посланичке групе "Александар Вучић - Србија побеђује" већ од сутра, те да је дошао тренутак кад је морао да пресече. Како је појаснио, основни мотив за прилазак СНС-у је да буде стимулисан да ради и доприноси, а не да користи привилегије, а управо овај приступ, како каже, има председник Србије и први човек СНС-а Александар Вучић.
 
"У ДС-у се води диктирана политика по налогу човека који је финансијски упропастио странку. Чиста образа сам решио да се прикључим странци која не бежи од проблема, већ им иде у сусрет и решава их, некад мање, а некад више успешно. Хоћу да будем у организацији која мења Србију на боље сваког дана, а никада никоме у ДС нисам дао повода да црвени, нити је против мене било када поднета кривична пријава. Нисам љут на своје колеге, видим да ми многи траже да вратим мандат, што сам озбиљно и разматрао - то бих учинио да у странци неко заиста одлази на седнице, ради свој посао, али овако немам шта да вратим. Ја, који радим, да будем кажњен, а неко ко не ради да има привилегије?", поручио је Боровић.

На питање да ли јавна подршка колега из посланичке групе није била довољна да га задржи у странци, Боровић каже да они нису били спремни да се врате у посланичке клупе.

"Ја бих формално био у посланичкој групи, али бих опет само ја долазио на седнице. Шта се тиме добија?", рекао је Боровић.

Покрајински одбор Демократске странке поручио је да је Боровић само предухитрио одлуку која следи, а то је искључење из странке, те потврдио да њихов бивши посланик неће вратити мандат.

"Боровић је већ месецима јавно нападао руководство ДС и странку у целини, прозивао своје досадашње страначке колеге за измишљени криминал и опструисао рад странке. Кршио је одлуку о неучествовању представника Демократске странке у раду локалних скупштина и покрајинског парламента, а активно је учествовао у кампањи блаћења Демократске странке и других странака Савеза за Србију у режимским медијима. Због тога је против Боровића покренут дисциплински поступак који је он на све начине успоравао и одуговлачио у настојању да што дуже задржи формално чланство у Демократској странци и тако своје изјаве учини релевантним и важнијим за режимску пропаганду. Он ће несумњиво и убудуће наставити да напада странку којој је до јуче припадао и њене партнере, како би правдао своје недостојанствене поступке и покушао да прикрије голу истину да је постао још један обичан политички 'прелетач'", поручују демократе.

Прочитајте ОВДЕ шта је Александар Вучић рекао о плану за КиМ.

Извор: Радио 021

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА