Најновије

"ИЗАШЛИ СМО КАО ФЕНИКС" Саудијци повратили 50 одсто производње нафте након напада

Министар енергетике Саудијске Арабије изјавио је да је та земља обновила 50 одсто производње нафте, која је умањена након напада на рафинерију Сауди Арамко.

Танкер (Фото: pixabay. com)

Наводећи да постројење тренутно производи 2 милиона барела дневно, принц Абдулазиз бин Салман рекао је да ће до краја месеца капацитет производње бити подигнут до 11 милиона барела на дан, а у новембру до 12. Пре напада дневно се производило око 9,6 милиона барела дневно.

-Где можете да нађете компанију која је прошла кроз тако разоран напад и да изађе из тога као феникс, упитао је принц на конференцији, након чега су новинари, махом из Саудијске Арабије, аплаудирали.

Напад беспилотним летелицама и дроновима на нафтно постројење умањио је производњу нафте за 5,7 барела дневно, сто је око пет одсто светске производње нафте. Одговорност за напад на нафтно постројење у Саудијској Арабији преузели су јеменски побуњеници Хути, које подржава Иран, али САД тврде да си крстареће ракете и дронови лансирани из јужног Ирана и северног дела Залива.

Прочитајте ОВДЕ  какво то побољшање стиже Русима.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА