Најновије

НУКЛЕАРНИ РАТ ИЗМЕЂУ РУСИЈЕ И САД: Ево колико би људи погинуло (ВИДЕО)

Научници који учествују у раду на пројекту америчког Принстонског универзитета «Наука и глобална безбедност» направили су процену последица вероватног ограниченог нуклеарног рата између Русије и НАТО.

Илустрација (Фото: kremlin.ru/ pixabay. com)

Све до чега су дошли, делом су пренели на видео који је на YouTube поставио Алекс Глесер, један од руководилаца тог пројекта.

Видео су направили тако што су у своју симулацију раземене нуклеарних удара укључили податке о нуклеарним главама обе стране потенцијалног конфликта и „могуће мете“ сваке појединачне ракете.

Американци су – како се и могло очекивати – пошли од тога да би Русија била та која прва напада, а „јадни НАТО“ узвраћа.

Према укљученом у видео, Русија гађа виталне циљеве на територији Пољске и Немачке. Са намером да органичи потенцијале западне војне алијансе у централној и Источној Европи.

А НАТО ракетама са нуклеарним главама гађа руску Калињинградску област која се граничи са Пољском и Литванијом.

Иста група научника је прорачунала да би ова размена нуклеарних удара већ у првим сатима однела животе око 91,5 милиона људи на обе стране.

Није, међутим, ни покушала да уверљиво објасни – како би, и зашто, би овај рат остао ограничени. Због чега не би прерастао у тотални, са коришћењем свих потенцијала.

Неки руски војни експерти већ две-три године прилично отворено говоре да је Москва већ упозорила Вашингтон да ће – дође ли до најгорег – прва мета бити не само главна америчка војна упоришта у Европи него и све што је битно за исход рата на самој територији САД, почев од Пентагона…

Свет поново на ивици крвавог сукоба, а које адуте имају главни играчи прочитајте ОВДЕ.

Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА