Најновије

ДАЧИЋ: Нећу да издам Вучића

Шефови опозиције, као и људи блиски лидерима Савеза за Србију, тражили су да издам Александра Вучића на председничким изборима, открива Ивица Дачић, министар спољних послова. Лидер Социјалистичке партије Србије, који је и коалициони партнер напредњака већ седам година, каже да му није било тешко да одговори на такву понуду.

Дачић и Вучић (Фото: Јутјуб)

- Кампања је била на почетку, тек што су били расписани председнички избори, а телефон није престајао да звони. Нема ко није звао и покушао да ме убеди да окренем леђа Вучићу - прича Дачић.

Списак жеља

Каже, саслушао је списак жеља свих опозиционара који су контактирали с њим.

- Сви су хтели само једну ствар. Да напустим Вучића у изборној кампањи, да га ни ја ни СПС не подржимо на изборима за председника Србије. То је био сулуд захтев, бедан покушај врбовања и прљава игра. Партија коју водим од 2012. у коалицији са Вучићевом странком. Прошли смо много тога и показало се да смо једни другима коректни партнери да свака страна поштује све што се договоримо - истиче шеф социјалиста.

Додаје да у конгломерату странака скупљених с конца и конопца он и његова СПС немају шта да траже.

- Ни они сами не знају која им је политика. Једни би да признају Косово, други то не би никада, али би да зарате, не слажу се око питања Војводине, за многе од њих Срби су одговорни за све злочине, о ставу према Републици Српској да и не говорим. Партија коју водим је државотворна, интереси Србије су јој на првом месту. Ништа од овога што они причају не може бити политика коју би СПС подржао - поручује Дачић.

Мржња према Србији

На питање да ли би му било лакше да сарађује са неким другим, уместо са Вучићем, шеф дипломатије жустро одговара:

- Немој нико да нас дели, радимо заједно, боримо се за интересе Србије. Знам да би многи овде, али и у иностранству, желели да виде раскол у владајућој коалицији. Што би Милошевић рекао, то ће бити мало морген.

Опозицији фали главна ствар, фали им подршка народа. Ово што они раде не може бити и није у корист Србије - каже Дачић.

Подсећа да је сличну поруку имао за све и током председничке кампање 2017, када је опозицији и њиховим пријатељима са запада који би да виде слабу Србију поручио:

- Нигде још нисам видео такву мржњу према Србији, они не мрзе Вучића, они мрзе Србију. Ја волим Србију и зато сам уз Вучића и за будућност Србије.

Одговарајући на питање да ли се нешто променило од 2017. и да ли ће СПС променити страну на пролеће 2020, када ће се одржати ванредни избори, Дачић је рекао:

- Да, промениће се. Српска напредна странка и коалиција СПС и Јединствена Србија освојиће још више гласова него на претходним изборима. Ми не бежимо, радо излазимо на изборе и верујемо да ће народ дати подршку оним који су показали резултати, које се боре за Косово, за нове инвестиције, али и за све остале интересе Србије.

Чињенице

-После парламентарних избора 2012, СПС је ушао у коалицију са напредњацима

-Уговор о савезу између ових странка написан је на 13 страна

-Председник прве заједничке владе СНС и СПС је био Ивица Дачић.

У ЕУ сукоби око Косова! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА