Најновије

ВРАЧ ХТЕО ДА УКЛОНИ ПУТИНА: Шаман пешке кренуо на Москву, а онда завршио у полицији (ВИДЕО)

Врач Александар Габишев који је кренуо из Јакутије пешице ка Москви са намером да уклони Путина из Кремља у четвртак је задржала полиција у Бурјатији и одвезла га на информативни разговор.

Врач Александар Габишев (Фото: Јутјуб)

Последњих дана разни листови широм Русије су објавили причу о "шаману" (врачу) Александру Габишеву који је тврдио да ће "очистити Кремљ и уклонити лошег председника Владимира Путина".

Изјаве тог 61-годишњег становника Јакутије увесељавале су не само новинаре "жуте штампе" већ су о његовим намерама саопштавале руске државне агенције. Посебно су били занимљиви коментари грађана који су га питали како то мисли да уклони Путина кад не може да прође ни обичне полицијске контроле на путу.

Александра Габишева су полицајци зауставили на 202 километру аутопута М-53 Бајкал одакле су га пребацили у Јакутск на информативни разговор. Он се иначе налазио на потерници у Јакутији због кривичних дела.

Интересантно је да су о шаману (врачу) Александру Габишеву новинари питали Путиновог портпарола Дмитрија Пескова који је казао да не зна ништа о томе да је неки врач задржан у Бурјатији.

“Ми у Кремљу не можемо да будемо информисани о свим криминалним делима у Русији, Кремљ се тиме не бави”, објаснио је Песков.

Један од пратилаца врача Александра Габишева испричао је локалним новинарима да су дошла два аутобуса полицајаца, оборила "шамана" на земљу а затим одвезли ка Улан Удеу. Заједно са Габишевом полиција је ухапсила и двојицу његових присталица.

Активисти у Бурјатији су тражили од полиције да ослободи врача и његове истомишљенике сматрајући да нису направили никакво кривично дело.

Локални шамани (врачеви) из Јакутије и Бурјатије су Габишева на његовом путу ка Москви покушали више пута да зауставе, али нису успели.

Прочитајте ОВДЕ како је Русија демонстрирала моћно оружје С-400.

Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА