Најновије

ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО СУ СРБИ УХАПШЕНИ НАСРЕД ОКЕАНА! Шпански полицајци занемели кад су угледали лик српског хероја на пакетима дроге! (ФОТО)

У заједничкој акцији МУП и полиција Шпаније и Велике Британије, а у координацији са српским Тужилаштвом за организовани криминал, у Атлантском океану у близини Азорских острва заплењено је 800 килограма кокаина, изузетне чистоће чија се тржишна вредност процењује на око 50 милиона евра.

Хапшење дилера кокаина у Шпанији (Фото: mup.gov. rs)

Кокаин је запленила полиција Шпаније на основу оперативних информација које су им доставили припадници Службе за борбу против организованог криминала Министарства унутрашњих послова Србије.

Кокаин, различита рачунарска опрема, више мобилних телефона и обилна документација заплењени су у конструкцији једрилице, а том приликом шпанска полиција ухапсила је тројицу осумњичених чланова организоване криминалне групе, која се терети да се у дужем временском периоду бавила кријумчарењем великих количина кокаина из Латинске Америке у Европу.

Шпанска полиција ухапсила је држављанина Мексика Е.А.А.Ц (1995), држављанина Русије С.Р. (1971) и српског држављанина В.Ф. (1975), док су истовремено у Србији због сумње да су починили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога ухапшени М.Ђ. (1953) и Д.Ђ. (1980), обојица из Шида, а за једним лицем је расписана потрага. 

На пакете кокаина лепили фотографију Гаврила Принципа!

Није тајна да водећи криминални нарко-кланови своју робу "брендирају" одређеним шифрама, бројкама, фотографијама и многим другим различитим ознакама, али лик српског јунака Гаврила Принципа је нешто дефинитивно ново.

(Фото: mup. gov. rs)

С обзиром да су се међу ухапшеним члановима криминалне групе налазили и држављани Србије, ипак и није чудо што се Принцип "нашао" усред заплене опасне дроге.

Приликом претреса на четири локације у Србији полиција је запленила документацију везану за уплате и исплате и трансфере новца осумњиченима који су ухапшени на једрилици, авио-карте, нотесе, меморијске картице, више УСБ-а, мобилне телефоне, као и опрему и уређаје за неовлашћено аудио и видео снимање.

Припадници ове организоване криминалне групе терете се да су, у више наврата, путовали у земље Латинске Америке, где су вршили припреме за преузимање и кријумчарење кокаина.

(Фото: mup. gov. rs)

Сумња се да су за потребе транспорта кокаина купили једрилицу на којој су у Мексику извршили неопходне преправке у конструкционим шупљинама пловила.

Након извршених преправки, припадници организоване криминалне групе су, како се сумња, преузели кокаин у Латинској Америци, сместили га у припремљене конструкционе шупљине и кренули ка Европи, где су их зауставили шпански надлежни органи у близини Азорских острва.

Осумњиченима који су ухапшени у Србији одређено је задржавање до 48 сати и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Тужилаштву за организовани криминал.

Српско подземље је преузело Скандинавију. Прочитајте ОВДЕ  све о томе.

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА