Најновије

ТИТОВ УНУК ОТКРИО У КАКВИМ СУ ОДНОСИМА БИЛИ БРОЗ И СТАЉИН: Били су љути непријатељи, али ово је истина која се до сада крила!

Председник Комунисттичке партије и унук Јосипа Броза Тита Јошка Броз открио је данас да његов деда није био руски агент, да су размирице између Тита и Стаљина биле само на политичкој линији, а да су приватно, до последњих Стаљинових дана они били врло добри пријатељи.

Јошка Броз, председник Комунисттичке партије и унук Јосипа Броза Тита (Фото: јутјуб)

Ја не знам шта они хоће са тим, шта они постижу са тим, а не дају нам ништа ново. Имали смо све, бесплатно здравство, школство, скоро најбољу војску на свету, били смо савршена земља за живот, оснивачи Несврстаних - рекао је Броз и додао да се пита јесте ли заиста важно ко је био тај који је све то добро обезбедио, те да Запад покушава да уради све што може не би ли се лик и дело Тита приказао као лош по ко зна који пут до сада.

Према његовим речима, бројне приче већ деценијама провејавају о Титу, с тим што се њихово порекло, као и истинитост не могу лако доказати и потврдити, али како он каже, у једно је сигуран, а то је да смо за време Титове Југославије ми били земља на високом нивоу, признати свуда у свету и поштовани.

Саша Адамовић, историчар каже да се пре једноставно нису створили услови за то да се о Титу говори у правом светлу.

У последње време су се код нас појављивале књиге о Јосипу Брозу Титу. Код нас је много тога о њену написао, с обзиром да је имао увид у руске архиве, покојни новинар Вечерњих новости Перо Симић - рекао је Адмаовић.

Како он каже, свакој књизи можемо да нађемо ману, али и да књиге Пере Симића садрже врло исцрпне чињенице потковане чвртстим доказима. Чак, како је рекао и у иностранству његове књиге посматрају као најбољи извор за истраживање Тита, а Симића као водећег титолога, односно експерта за тумачење Јосипа Броза Тита:

- Наводи се да је извесни Маријан Џон Маркул агентима ФБИ 1955. године реко да особа која се данас представља као маршал Тито у ствари није прави Јосип Броз Тито, већ да је реч о руском агенту који је украо његов идентитет 1937. године, када прави Тито нестаје у Русији - закључио је Адамовић.

Не испричане приче о томе како је српска мафија преузела Стокхолм, прочитајте ОВДЕ.

Извор: rtvpink.co. rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА