Најновије

ЗВЕЗДА ЈЕ У СТАЊУ ДА СРУШИ И БАЈЕРН! Ево шта кажу легенде клуба са "Маракане"

Београђани ће у Лиги шампиона ове сезоне, поред Бавараца, играти још са Тотенхемом и Олимпијакосом, а легенде клуба с "Маракане" верују да је достижно бар треће место у групи, које води у шеснаестину финала Лиге Европе!

Звезда је у стању да сруши Бајерн (Фото: Јутјуб)

Звезда је ове године на жребу прошла мало боље него лане, када је завршила у групи са Ливерпулом, Париз Сен Жерменом и Наполијем. Ипак, кад се погледа колико вреде тимови Тотенхема и минхенског Бајерна, јасно је шта чека пулене тренера Владана Милојевића. Прошлосезонски финалиста Лиге шампиона има састав чија је вредност 979,5 милиона евра, док су Немци процењени на 866,65 милиона.

Најскупљи у редовима "певаца" је Хари Кејн (150 милиона), а иза њега су Кристијан Ериксен са 100, Деле Али са 90, Хеунг-Мин Сон са 80... У Бајерну је са 90 милиона највреднији Филипе Кутињо, који је на позајмици из Барселоне, а следе га Тијаго Алкантара, Лукас Ернандез и Џошуа Кимих са 70, те Роберт Левандовски са 65 милиона евра.

Знамо с њима

Међутим, и поред тога, црвено-бели ће тражити своју шансу у групи Б. У то је уверен и Илија Најдоски, члан генерације која је 1991. покорила Европу победивши у полуфиналу управо Бајерн.

- У фудбалу је све могуће, не може ништа да се предвиди. Звезда је прошле године против Ливерпула показала колико може. Никоме неће бити лако против црвено-белих, посебно у Београду. Екипа сада има и европско искуство, нема шта да изгуби, може само да добије - каже Најдоски.

Легендарни штопер каже да је Звезда велики клуб у европским оквирима и да не би требало никога да се плаши.

- Звезда је одувек била клуб који се не плаши никога, па ни Бајерна. Увек смо знали против Бавараца. Добили смо их 1991, али и пре и после тога никада нас они нису Бог зна како надиграли. Сада следе велике утакмице, а у таквим сусретима се стварају играчи. То смо видели и када је побеђен Ливерпул головима Павкова. Зашто не би и сада неко урадио нешто слично против Бајерна - наглашава македонски фудбалер.

Још један играч који је имао прилику да игра за Звезду против Бајерна је Ненад Милијаш, сада помоћник Владана Милојевића. Црвено-бели су се 2007. године састали са Немцима у Купу УЕФА и несрећно изгубили у Београду 3:2, иако су имали предност од 2:1.

- Мени је драго што играмо против Бајерна. Те 2007. смо несрећно изгубили, па нека се то сада врати, да се ми овога пута радујемо. Лакше је сада када немамо оптерећење да нешто урадимо - поручује Милијаш.

Доскорашњи капитен црвено-белих, а сада члан стручног штаба, верује да играчи са којима је до јуче делио свлачионицу могу да презиме у Европи.

- Што се борбе за пролеће у Европи тиче, ми смо сами себи подигли стандарде. Очекивања навијача су све већа, али требало би сви да схвате да је огроман успех што смо у Лиги шампиона. Још кад бисмо дочекали пролеће у Европи... Шансе за то постоје, идемо из утакмице у утакмицу, па ћемо да видимо - истиче Милијаш.

Инспирише их ривал

Да клуб с "Маракане" може да дочека пролеће у Европи, верује и Петар Кривокућа, члан генерације која је у сезони 1972/73. играла против Тотенхема у Купу УЕФА. Тада су "певци" елиминисали Београђане, јер су у Лондону победили 2:0, док је на "Маракани" било 1:0 за Звезду.

- Верујем да можемо да прођемо добро и боримо се бар за треће место у групи. Наш менталитет је такав, што је јачи противник, наша мобилност и жеља је већа. Мало ко је очекивао да Звезда победи Ливерпул, али то је фудбал. Ми смо посрамили Енглезе. Често су велики европски клубови губили на "Маракани", а то је доказ да је Звезда велики клуб - поручује Кривокућа.

Шта Лазански каже о тенку испред Маракане прочитајте ОВДЕ.

Извор: Информер

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА