Најновије

ПАДАЈУ МИЛОВИ ЉУДИ КАО МУВЕ: Уведен полицијски час, електронско праћење...

Црногорском бизнисмену Душку Кнежевићу, за којим је расписана Интерполова потерница, а који се налази у Лондону, одузет су црногорски, британски и кипарски пасош, али му није одређен екстрадициони притвор јер је суду положио јемство од 70.000 фунти, рекао је главни специјални тужилац Милиовоје Катнић.

Мило Ђукановић (Фото: јутјуб)

Над Кнежевићем је, казао је, уведен електронски надзор са ограниченим кретањем.

Кнежевићу је уведен и "полицијски час" и да не сме да се креће после 23 сата.

Тиме је формално почео процес екстрадиције Кнежевића.

"Обавештен сам да је Кнежевић саслушан по потерници коју смо расписали за њим. Велика Британија је једна од најразвијенијих демократија света и она делује у складу са законом. Мени је право задовољство када сарађујем са Уједињеним Краљевством", рекао је Катнић.

Катнић каже да је затражено да Кнежевић и његов правни тим до наредног рочишта, 17. октобра, изнесу аргументе против екстрадиције у писаној форми, као и да предложи све доказе на које има намеру да се позива.

Правни стручњаци, међутим, тврде да јучерашње активности суда у Лондону према Кнежевићу не значе да би се он могао ускоро наћи пред специјалним тужиоцима у Подгорици, јер процес изручења може трајати годинама.

Неименовани правни стручњак је рекао да за завршетак екстрадиционог поступка не постоји рок и да ограничење може постојати само за дужину трајања притвора, уколико је одређен.

Какву лекцију је Додик очитао Џаферовићу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА