Најновије

ЦРНИ ТРУДО, ШТА ТИ ЈЕ ТО ТРЕБАЛО!? Освануле фотографије омиљеног премијера из младости, због онога што је некада радио прети му отказ!

Канадски премијер Џастин Трудо зноји се да заустави даљу штету свом имиџу, након што су се у сред изборне кампање појавиле његове расистичке слике из прошлости.

Џастин Трудо (Фото: Јутјуб)

Мање од пет недеља пре федералних избора 21. октобра кампања лидера либерала уздрмана је скандалом, кад су у јавности освануле слике Трудоа зацрњеног лица. Након фотографије са маскембала у Вест Поинт Греј академији из 2001, кад се тада 29-годишњи Трудо појавио црно обојаног лица у костиму Аладина, појавила се и друга фотографија, на којој Трудо прерушен у црнца изводи тачку на такмичењу за таленте у средњој школи.

Свега неколико сати након што се Трудо извинио због “расистичке” шминке на тим догађајима, појавио се нови, трећи снимак “црног” Трудоа.

У кратком, недатираном видеу који је објавио “Глобал њуз”, види се Трудо са лицем, рукама и ногама обојаним у црно како маше камери и плаза се. Опозициона Конзервативна партија је потврдила да је она послала снимак “Глобал њузу”. Трудо је изјавио да се не сећа колико пута је имао црну шминку на лицу.

- Пазим да у вези с тим не будем дефинитиван јер се не сећам ових нових слика које су се појавиле – признао је канадски премијер, пренео је "Гардијан".

Како је рекао његов портпарол, Трудо је провео читаво јутро зовући либералне кандидате и званичнике како би се извинио због оног што је урадио. Скандал је еруптирао у среду, кад је “Тајм” објавио слику Трудоа из 2001. обученог као Аладин, са црно обојаном кожом и турбаном, на маскембалу у приватној школи у којој је радио као професор. Трудо се одмах извинио.

- Тада нисам мислио да је то расистички, али сада видим да је то било тако. Љут сам на себе. Разочаран сам у себе – рекао је он.

Опозиција је одмах указала како ове слике позивају на испитивање Трудоовог доношења суда, његове посвећености диверзитету и прикладности да води земљу. Након победе на изборима 2015. Трудо је похваљен због посвећености диверзититу и инклузији, те је брзо оформио млад, етнички разнолик кабинет и пожелео добродошлицу великом броју сиријских избеглица. Није познато колико ће фотографије “црног Трудоа” наштетити његовом имиџу и каријери.

На питање новинара да ли би избацио члана своје странке због таквих фотографија, Трудо је рекао да би сваки инцидент разматрао појединачно.

-Молим Канађане да ми опросте за то што сам урадио – закључио је Трудо.

Главнокомандујући америчке авијације у Европи Џефри Ли Хариган изјавио је да је Пентагон развио план који предвиђа уништавање руског ПВО система у Калињинградској области у случају руске агресије. Прочитајте ОВДЕ  све детаље.

Извор: Ало/The Guardian

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА