Најновије

НАСА СНИМИЛА ЧУДО! На обали језера, усред суше изронио објекат који ће променити ток историје! (ВИДЕО)

Камере НАСА снимиле су фотографије акумулације у тренутку чим је споменик постао видљив, а такође и када је био под водом. Споменик стар 5.000 година поново је изронио у Шпанији након што је 50 година био потопљен на дну вештачког језера.

Шпански Стоунхеџ (Фото: Јутјуб)

На мегалитском месту налазе се 144 гранитна блока која су висока више од шест стопа и названа су "шпанским Стоунхенџом". Његова сличност са УНЕСКО-вом светском баштином у Вилтшајреу је упечатљива, али иберијска верзија је направљена од мањих стена.

Сматра се да је место уништено, како то преносе историјски списи 1960-их, када је шпански лидер и генерал Франсиско Франко наредио изградњу хидроелектране у месту Пераледа де ла Мата, близу Кацереса у Екстремадури.

Међутим, снажна и дуготрајна суша је довела до тога да се грађевина појави када је вода почела нагло да нестаје. Западну Шпанију пустоши вишегодишња суша и сада се може видети структура из бронзаног доба, за коју се мисли да је била древни храм.

Хуго Обермајер, немачки свештеник и археолог аматер, ово место је први пут пронашао 1925. године. Због несрећне одлуке генерала Франка који се определио да ово место уништи, када је наредио да се долина реке Тагус прегради и формира брана, а самим тим и вештачка акумулација.

Прочитајте ОВДЕ  шта се то дешавга у Америци а има везе са ванземаљцима.

Извор: Дејли Мејл/espreso. rs
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА