Најновије

ГОВЕДАРИЦА УДАРИО НА ДОДИКА: "Он је покушао да увуче и Вучића у своје проблеме”

Коментаришући јучерашњи састанак код председника Србије Александра Вучића, члан Председништва СДС Вукота Говедарица је истакао „да је састанак протекао у једном неуспелом покушају Милорада Додика да због интереса своје политичке партије у велике проблеме увуче и Републику Српску и Србију.

Милорад Додик (Фото: Јутјуб)

– На жалост, Додик се понаша као неко ко је изгубио разум и он је спреман да због неформирања Савета министара изазове конфликтно стање не само у БиХ, већ би цели регион увукао у проблем – каже Говедарица за Истокрс.

С друге стране председник Србије, додаје Говедарица је схватио да би „ђаво могао однијети шалу“ и послао је, напомиње, дијаметрално супротне поруке у односу на Додика.

- Позвао је на суздржаност знајући да ово није питање неке безвредне и неспроводиве декларације већ је по сриједи Додиково незадовољство зато што не може да овлада државним структурама власти. Он је због своје конфликтне политике постао политички непожељан партнер и проблем за сваког – рекао је Говедарица.

Он је додао да непринципелни позиви који долазе из СНСД да се СДС повуче из Савета министара су недобронамерни и представљају манипулацију јавности.

– СДС не да неће, већ се не може повући из Савета министара, Уколико би се то десило, српска места би, како каже, попунили заменици који су Бошњаци и Хрвати и у том случају АНП, који је једина и стварна препрека формирања нове државне власти, екпресно би отишао у Брисел. Према томе, у питању је тактика СНСД како да се докопа Савета министара, а никако бојазан од неке неспроводиве декларације коју Бакир Изетбеговић може „мачку о реп да окачи“, као и Човић и Додик, чије страначке декларације су подразумијевале за Републику Српску врло рискантан процес ревизије дејтонског уређења, али и отворио проблематично питање уставних промена – констатовао је Говедарица, преноси Српскаинфо.

Хрватски ветерани напали Пуповца! Више о томе ОВДЕ.

Извор: istokrs. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА