Најновије

ХАОС У ХОНГКОНГУ: Демонстранти упали у тржни центар, па поцепали кинеску заставу (ВИДЕО)

Демонстранти у Хонгконгу демолирали су станицу метроа и упали у тржни центар у насељу Ша Тин, где су разбијали излоге и ишарали спрејевима а затим исцепали кинеску заставу, током још једног викенда про-демократских демонстрација.

Демонстранти цепају кинеску заставу (Фото: Јутјуб)

У тржном центру Њу Таун Плаза у недељу су се окупиле хиљаде људи. Полиција је затворила центар и испалила сузавац на демонстранте, који су преко пута улице подигли барикаде и запалили их.

У међувремену, Хонгконг је ограничио аутобусима и возовима приступ аеродрому, у намери да се избегну анти-владини протести код једне од најпрометнијих ваздушних лука на свету.

"На друштвеним мрежама су упућени позиви да се користе лажне авио-карте или лажне информације о резервисаним картама да би се ушло у зграде терминала. Управа аеродрома подсећа да такво понашање може да представља фалсификовање", упозорила је демонстранте управа.



У суботу, полиција је испалила сузавац на демонстранте који су демолирали локалну метро станицу.

Вишемесечни, анти-владини протести избили су због предлога закона који би дозволио да неки осумњичени за кривична дела у Хонгконгу буду изручени Кини. Закон о екстрадицији је повучен али су се демонстрације наставиле а захтеви су проширени и сада, демонстранти траже да се лидери Хонгконга бирају на директним изборима а локална полиција позове на одговорност због понашања према учесницима протеста.

Више од 1.300 људи је ухапшено од избијања протеста почетком јуна.

Прочитајте ОВДЕ шта је Доналд Трамп рекао о разговорима са председником Украјине.

Извор: Глас Америке

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА