Најновије

РЕКТОРКА РЕКЛА ДА СУ СТУДЕНТИ У ПРАВУ: Осуђујем упад активиста СНС у Ректорат!

Подржавамо све студенте Универзитета у Београду који се залажу за остваривање његове аутономије и његово слободно деловање и осуђујемо поступке активиста владајуће странке који су угрозили његову аутономију, наведено је у писаној изјави ректорке Универзитета у Београду Иванке Поповић.

Иванка Поповић (Фото: Јутјуб)

"Прегледом видео материјала које су нам доставили студенти УБ у блокади Ректората, установили смо да постоје докази да је у петак, 13. септембра, у зграду Ректората ушла група активиста владајуће странке", саопштила је Поповић.

Она је констатовала да је овај догађај у директној супротности са чланом 9 Статута УБ, који јасно дефинише да на “Универзитету није дозвољено организовање или деловање политичких странака, нити одржавање скупова или на други начин деловања који имају у основи политичке или страначке циљеве.”

Данас је десети дан од када су студенти Универзитета у Београду блокирали зграду Ректората.

Студенткиња из блокаде: Универзитет показао снагу, у понедељак почињу преговори

Осудом активиста Српске напредне странке који су упали у Ректорат Универзитета у Београду ректорка Иванка Поповић показала је да Универзитет има снаге, изјавила је једна од студенткиња која учествује у блокади Ректората Мила Јовановић и најавила да ће због тога сутра почети преговори, а ректорка ће бити пуштена у зграду.

"Уколико ректорка буде имала проблема због данашње изјаве спремни смо да је бранимо и станемо уз њу", рекла је Јовановић.

Она је оценила да је изјава Ректорке веома добра вест и истакла да су студенти задовољни.

"То је био услов да почнемо преговоре", рекла је Јовановић и додала да ће се разговори водити током понедељка у згради Ректората.

Наставак преговора потврдила је и ректорка Иванка Поповић.

"Са задовољством констатујем да настављамо преговоре са студентима који 10. дан блокирају зграду Ректората Универзитета у Београду", изјавила је ректорка Иванка Поповић.

Прочитајте ОВДЕ зашто ће Београд остати без пијаће воде.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА