Најновије

ТРЕСЕ СЕ НЕБО И ЗЕМЉА: Си открио све карте! Први снимци новог владара света! (ВИДЕО)

Првог октобра ове године Пекинг слави 70. година од оснивања Народне Републике Кине и победе комуниста над националистичким снагама Чанг Кај Шека, који су побегли на Тајван. 

Си Ђипинг (Фото: Јутјуб)

Уочи прославе 70. година од постојања Кине у Пекингу се припрема грандиозна војна парада, где ће по први пут бити приказана и нови борбени системи. Званичним припремама за војну параду присуствује и кинески председник Си Ђинпинг који будно мотри на сваки детаљ овог грандиозног дефилеа.

Оно што је за сад познато на паради по први пут биће приказана надзвучна беспилотна извиђачка летелица ознаке ДР-8, затим противбродске балистичке ракете ДФ-21Д и ДФ-26 које се називају убице носача авиона и чија главна мета у потенцијалном оружаном сукобу између Кине и САД треба да буду амерички носачи авиона.

Члан Генералштаба кинеске војске генерал Ћаи Схун најавио је да ће у четвртак Кинеска ослободилачка војска по први пут приказати напредно оружеје. За разлику од медија он се није упуштао у детаље које то напредно оружје ће бити приказано.

Хонгконшки лист "Саут Кина морнинг пост" известио је да ће то бити ракета ДФ-41 у мобилној верзији и балистичка ракета која се лансира из подморнице ЈЛ-2. 

Како јавља кинеска агенција Синхуа парада која ће бити одржана 1. октобра треба бити грандиозна и већа од оних одржаних за октуглу облетницу, као и ону из 2015 кад је слављена победа над јапанском царском армијом. 

Прочитајте ОВДЕ  зашто се Кина тресе и Ђипинг грми?

Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА