Најновије

НАПЛАЋИВАЛИ УЧЛАЊЕЊЕ: Ево како су српски масони преваром наивчина зарадили милионе!

Масон Чедомир Вукић и његов син Душан, заступници Великог оријента Србије (ВОС), навлачили људе да се учлане у ову организацију обећавајући им лажне привилегије, а онда им папрено наплаћивали учлањење! За улазак у ВОС, који је после свега достигао невероватну цифру од 3.000 чланова, Вукићима се плаћало од 200 до чак 10.000 евра.

Масони (Фото: Јутјуб)

- Они не раде ритуално нити масонски, а за учлањење важи следећи ценовник - на први степен 200 евра, други 500, на трећи 750, док директно учлањење на 33. степен кошта 10.000 евра! Скупе се у неком ресторану, то су ватромети и лудила, подели кецеље, узме паре и то је то - објашњава добро упућени извор и напомиње да се простом математиком долази до закључка да су само од чланарине Вукић и син зарадили више од два милиона евра.

На питање како Вукић навлачи људе, саговорник појашњава да је он био у ПКС, да и даље има неке међународне контакте и људима обећава да ће, уколико постану чланови, имати бројне привилегије.

- Он створи људима илузију да им се, ако плате да дођу на 33. степен, отварају сва врата у свету. Има наивних који на то наседну, али поуздано знам да он нема приступ ни у једну регуларну ложу, ни у Србији нити у свету. Чедомир Вукић и његова екипа немају никаве везе са масонеријом - подвлачи саговорник.

Међутим, упозорава он, нико му не може забранити да региструје удружење и у назив стави нешто што личи на масонерију. - Он је био члан Регуларне велике ложе Србије, из које је избачен. Потом је регистровао Велику регуларну ложу Србије, али му је име оспорено на суду, па је преименовао у Велика регуларна ложа Србије, Београд и тако зарадио надимак Чеда Зарез - прича извор.

Када смо позвали др Чедомира Вукића да чујемо и његову причу, на сам помен Великог оријента Србије се изнервирао. - Одакле вам информација, мој број телефона и по чијем налогу ме зовете?! Ја сам велики мајстор Регуларне велике ложе Југославије 30 година, један од потписника стварања масонерије на простору СФРЈ. Разговарате са једним од највећих масона на овим просторима и без мог имена се историја масонерије на овим просторима не може писати. Пошаљите званичан захтев или питања на мој мејл, а ја ћу размислити да ли ћу вам одговорити - казао је Вукић.

Нема чланарина, само таксе

- Регуларна велика ложа Србије (РВЛС) тренутно има 30-35 активних чланова и постојимо ради одржања система РВЛС ,који функционише од 1990. Чланарине не постоје, осим такси за први степен 20 евра, колико износе регалије (рукавице, масонска кецеља и лента са ознаком ложе) за други степен 25 евра и трећи степен 30 евра. У ВОС, који је њен огранак, исти је принцип рада и мислим да има између 60-70 чланова - написао је Вукић и додао да у Србији делује 14-15 масонских организација.

Лукас Расулиа, велики мајстор РВЛС, је истакао да "поменути господин није члан РВЛС, нити је, према његовим речима, икада постојала масонска заједница чији је Вукић велики мајстор".

Ценовник Вукића

- 200 евра чланарина на први степен

- 500 евра на други степен

- 750 евра на трећи степен

- 10.000 евра директно учлањење на 33. степен

Прочитајте ОВДЕ  зашто због једне Титове одлуке Југославија није постала светска суперсила.

Извор: Српски Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА