Најновије

ЉАЈИЋ РАЗОЧАРАО РУСЕ: Србија не улази у Евроазијску унију! То је само трговина, нема политике

Расим Љајић (Фото: Јутјуб)

“Србија не улази у Евроазијску економску унију (ЕАЕУ), како се то ових дана спекулише у домаћим и регионалним медијима, него потписује споразум о слободној трговини какав је и до сада имала са Русијом, Белорусијом и Казахстаном. Ту нема политике, само трговина”, изјавио је министар трговине, туризма и телекомуникација у Влади Србије Расим Љајић.

Он је рекао да је то споразум "онакав какве имамо с Турском или државама ЦЕФТА".

Евроазијска унија у међувремену се, подсетио је, проширила и на Јерменију и Киргизију и донела је одлуку да уједначи уговоре о слободној трговини с трећим земљама, међу којима је и Србија.

"Није то никакав нови ССП, нема политике, само трговина. Унутар Евроазијске уније одлучено је да започне унификација свих споразума о слободној трговини које су раније имали с трећим земљама. Да је Србија рекла да не жели да потпише уговор, наш споразум о слободној трговини са Русијом би био доведен у питање", рекао је Љајић.

Министар каже да споразум не потписује само Србија, него и све друге земље које су имале уговоре о слободној трговини са чланицама ЕАЕУ.

Нови документ који ће, како је планирано, бити потписан 25. октобра, замениће постојеће договоре, биће проширен и списак роба, јер ће листи бесцаринских производа бити додати сир, алкохол и цигарете.

Прочитајте ОВДЕ шта је ректорка БУ Иванка Поповић рекла после разговора са студентима.

Извор: Политика/Глас Америке

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА