Најновије

НОЛЕ ОСТАЈЕ БЕЗ МЕСТА БРОЈ 1? Надал му дише за вратом, ово Ђоковић треба да уради да би се задржао на трону!

Полако се ближи крај тениске сезоне 2019, а Новак Ђоковић и даље држи прво место. Међутим, бодовна разлика у односу на Рафаела Надала више није толико опипљива као почетком сезоне - сада износи свега 640 поена.

Ђоковић (Фото: Јутјуб)

Хајде мало да се бавимо калкулацијама, знамо да вас то занима. Ноле до краја сезоне брани чак 2.600 поена, док Шпанац не брани ниједан, због повреде која га је морила прошле године у ово доба.

Шта то конкретно значи? У оптицају су четири турнира на која ће учествовати Србин и срећом само два на којим ће играти Надал због свадбе која га очекује.

Ноле се пријавио за Токио (500 бодова), Шангај (1.000), Париз (1.000) и завршни Мастерс у Лондону (1.500), док ће момак са Мајорке наступити само на последња два.

Тако, кључ за Србинов останак на првом месту ранг листе, биће управо овај први и најслабији турнир, јер на њему није учествовао прошле сезоне, па не брани ниједан бод. Стога, уколико слави тамо, побећи ће Надалу на 1.140 поена,

Даље, уколико освоји све титуле до краја сезоне, Србин би узео/одбранио максималних 4.000 поена, па чак и у случају да Рафа уђе у оба финала која су у оптицају, може да сакупи свега 1.600 бодова, што не би било довољно за прво место, иако Ноле брани доста поена.

Велика Ђоковићева предност у односу на једног од највећих ривала је и у томе што њему одговара играње у дворани на брзој подлози, док је за Шпанца то убедљиво најгора подлога.

До краја сезоне очекује нас луда борба, можда и луђа од било које претходне, бар када је прво место на АТП листи у питању.

Извор: Еспресо

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА