Најновије

ПЛАНОВИ АМЕРИКЕ И УКРАЈИНЕ ИЗАШЛИ НА ВИДЕЛО: Зеленски открио шта му је Трамп обећао!

Украјински председник Володимир Зеленски рекао је у четвртак да се председник САД Доналд Трамп заложио за помоћ Кијеву да "поврати" Крим.

Владимир Зеленски и Доналд Трамп (Фото: Flickr)

Према речима украјинског политичара, он је Трампу говорио и о лепоти тог полуострва.

- Верујем и чуо сам да се он слаже да је то наша земља и ми ћемо је вратити. Он је рекао: "Да, треба да радите, а ми ћемо вам помоћи" - рекао је Зеленски, а цитирала га је УНИАН новинска агенција.

Бела кућа није коментарисала изјаву.

Вест долази услед политичких превирања у Америци која су започела прошле недеље након што су амерички медији објавили да је покренута узбуњивачка жалба, након што је Трамп током јулског телефонског позива позвао Зеленског да сарађује у истрази пословања Хантера Бајдена, сина Џоа Бајдена, са локалном гасном компанијом.

Транскрипт разговора је објављен након што су демократе покренули званичну истрагу о због оптужби да је Трамп притиснуо Зеленског да поново отвори истрагу како би повећао шансе у трци за поновни избор 2020. године.

Према републиканским законодавцима, документ доказује да Трамп није прекршио ниједан закон. Зеленски је такође нагласио да га Трумп није "притиска", док је амерички председник скандал назвао "ловом на вештице".

С друге стране Ненси Пелоси, председник Представничког дома Конгреса, као и остале демократе наводе да је Трамп поступио незаконито јер је зарад своје политичке кампање тражио услугу од стране државе.

Све о скандалу који би могао Трампа да баци на колена! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА