Најновије

ШИПТАРИМА СЕ ЦРНО ПИШЕ: У Приштину стиже човек од кључног значаја! Направиће им пакао!

Недавно именовање Метјуа Палмера за специјалног изасланика Стејт департмента за Западни Балкан показује колико је америчкој дипломатији важно налажење решења за Косово, изјавио је бивши командант америчких снага у Европи, генерал у пензији Бенџамин Хоџис.

Бен Хоџис (Фото: Јутјуб)

- Палмерово именовање важно је из два разлога. Прво, доказ је озбиљности односа Америке према региону. Када САД упућују специјалног изасланика то је порука свим странама да нам је стало да помогнемо решавању питања. А када је особа калибра и квалитета као Палмер, то је такође сигнал, који сви могу да протумаче, да није реч о рутинском попуњавању места, већ о личности од велике вредности. Све у вези са њим је позитивно - каже Хоџис за Глас Америке.

- Неопходан је конкретан економски подстицај који Вучић и Тачи могу одмах да пруже својим грађанима, као доказ да успешан расплет спора утире пут до бољег живота и вишег стандарда. Америка и Европа, управо у том смислу треба да пруже помоћ. То је услов да поруке двојице лидера буду и кредибилне када народу обећавају да пут, на који их као лидери позивају, води томе - објаснио је.

- Регион је део надметања великих сила. Сматрам да Москва предузима колико год може да терен остане нестабилан. Није заинтересована за било какво стабилизовање региона. Сједињене Државе, без сумње, морају да се ангажују. Ствари се неће саме од себе поправити - сматра Хоџис.

Падаће број признања Косова! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА