Најновије

УКРАЈИНЦИ РАЗНОСЕ ЦИВИЛЕ: Без трунке кајање "Фантом" избацује бомбу! (ВИДЕО)

Беспилотна летелица украјинске армије „Фантом“ покушала да изврши напад на један цивилни аутомобил. Ова летелица има способност на носи импровизована убојна средства, еквивалента мине за подцевни бацач граната или највише минобацачке гранате у калибру 60 мм.

Украјински војници (Фото: РИА)

На видео снимку се види напад ударне беспилотне летелице „Фантом“ на цивилне циљеве у Донбасу. Она је том приликом одбацила убојно средство које се приликом пада није активирало. Очигледан циљ напада је био цивилни аутомобил који је био паркиран испред куће.

По свему судећи ради се мети која нема никакве везе са војним објектом. Кућа се не налази на првој линији фронта, нити су око ње видљиви било какви земљани радови (фортификације,ровови).

На овом делу фронта јединице ВСУ али и милиције ДНР и ЛНР масовно користе извиђачке беспилотне летелице различитог типа. Доста их има и импровизованих. Углавном се користе за операције непосредног извиђања прве линије фронта, али и ближе тактичке дубине непријатеља.

У последње време све све више ових апарата опрема снажнијим моторима, а модификује се и њихова летна конструкција. Ово им омогућава да се претворе у лаке ударне дронове тактичке намене, за ударе по циљевима у малом борбеном радијусу. На њих се каче модификовани типови убојних средстава који су направљени на бази ручних бомби, мина калибра 30мм, минобацачких граната.

Због својих малих димензија, ова средства могу да остваре изненадне нападе по појединачним и групним земаљским циљевима. Углавном се употребљавају за ударе по живој сили. Карактерише их прецизност дејства.

Како израелске летелице облећу руску базу, сазнајте ОВДЕ.

Извор: bog-rata. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА