Најновије

ХРВАТИ ЧИНЕ СВЕ ДА КАПЕТАНА ДРАГАНА ЗАДРЖЕ У ЗАТВОРУ: Васиљковића неће пустити ни дан раније!

Поводом одлуке Жупанијског суда у Вараждину којом је одбијена нова молба Драгана Васиљковића, познатијег као капетан Драган за условни отпуст, његов београдски адвокат Драган Палибрк оцењује да Васиљковић до краја затворске казне неће имати правнички коректан третман.

Капетан Драган (Фото: Јутјуб)

Палибрк каже да му је Васиљковић телефоном пренео разлоге због којих је молба одбијена, а поред осталих неоснованих разлога он је издвојио два.

"Молба је, поред осталог, одбијена зато што се близу десет година налазио у екстрадиционом притвору у Аустралији, чиме је, по ставу суда у Вараждину, покушавао да избегне правду", пренео је адвокат.

Поред других разлога, Васиљковић је условни отпуст тражио због лошег здравственог стања и суду поднео обимну лекарску документацију, међутим, како каже Палибрк, суд је закључио да је Васиљковић из Аустралије дошао болестан, односно да те силне болести није зарадио у Хрватској.

"То није тачно, јер као његов адвокат знам шта ми је показивао од документације кад је стигао из Аустралије и види се да је био здрав као дрен. Његово стање се погоршава по доласку у Хрватску, а то потврђује бројна лекарска документација у списима предмета", навео је Палибрк.

Он је оценио да овакав став суда само потврђује његову песимистичку прогнозу да Васиљковић од почетка до краја неће имати правнички коректан третман.

"Немам илузију да ће иједан дан пре званичног истека рока казне изаћи на слободу", рекао је адвокат.

Казна од 13 и по година затвора, на коју је осуђен због наводних ратних злочина над цивилима и ратним заробљеницима у Хрватској, Васиљковићу истиче 20. марта 2020. године, а служи је у хрватском затвору Лепоглава.

Њему је једна молба за условну слободу одбијена и у новембру прошле године.

Прочитајте ОВДЕ како Црногорци провоцирају Србе.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА