Најновије

РУСКИ ПАДОБРАНЦИ ПОКАЗАЛИ СВЕТУ КАКО СЕ ТО РАДИ: Акција из првог лица! Ври крв у жилама, адреналин на врхунцу! (ВИДЕО)

На војној вежби стратегијског формата „Центар-2019“ увежбавани су нови облици офанзивних борбених дејстава против непријатеља који је позициониран на широком простору. Том приликом су масовно употребљени руски падобранци. Они су имали задатак да образују компактну десантну просторију. Из ове зоне је потом покренут енергичан удар на изненађеног непријатеља.

Руска војна вежба "Центар-2019" (Фото: јутјуб)

На вежби је реализован и нови облик тактике која се изводу у офанзивним-наступајућим операцијама.Она укључује широку употребу ваздушно-десантних снага и њихове технике. Све се изводи у координацији са масовном применом високопрецизне муниције коју употребљавају тактички ловци-бомбардери и артиљеријско-ракетна средства. Падобранци су десантирани из тешких војно-транспортних авиона Ил-76 и хеликоптера Ми-8. Са њима је десантирана и оклопна борбена техника. Она се углавном састојала од оклопних возила БМД-2 , популарних багија и квадова.

У овим дејствима су употребљене ексадриле тактичке ударне авијације, ловци бомбардери и јуришници, као и ударни хеликоптери. Од артиљеријско-ракетних средстава, анагажоване се самохотке „Мста-С“, тешки самоходни минобацачи „Тулипан“. Ту су још били и вишецевни лансери „Град“ и „Ураган“ као и разорни ТОС-1А „Солнцепек“. По виталним командним местима је употребљен оперативно-тактички ракетни комплекс „Искандер-М“. Квазибалистичка ракета која је лансирана има способност да дејствује и тактичким нуклеарним бојевим главама.

На стратегијским командно-штабним вежбама које су обједињене под именом „Центар-2019“ учествовало је око 130 хиљада војника са више од 20 хиљада јединица наоружања и борбене технике, око 600 летелица, до 15 борбених и помоћних бродова.

Главне активности у оквиру ове вежбе стратегијског формата су одржане на војним полигонима Тоцкој, Донгуз, Аданак, Чебаркуљск, Јургински, Алејски, Ашулук, Сакафулево, а такође и акваторији Каспијског мора.

У оквиру стратегијске командно-штабне војне вежбе „Центар-2019“ ангажоване су оружане снаге Русије, Кине, Индије, Пакистана, Киргизије, Казахстана, Таџикистана и Узбекистана.

Погледајте ОВДЕ снимак заједнигког лета руског “Охолника” и Су-57. 

Извор: bog-rata. com

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА