Најновије

РУСИ ОБЈАВИЛИ СНИМАК ЕКСТРЕМНОГ ТЕСТА КАЛАШЊИКОВА! Требало је да издржи 180 гађања,а специјалац је у цугу сасуо чак 587 метака! Тада је букнуло

Концерн "Калашњиков" објавио је снимак "екстремног теста" аутоматске пушке АК-74М, чији је циљ био да се тестира снага оружја током рафалне паљбе. За тестирање је припремљено 26 шаржера капацитета 30 метака, при чему је тестирани митраљез био из 2014. године и већ је имао неки степен хабања. Специјалиста концерна гађао је непрекидном рафалном паљбом, мењајући шаржер један за другим, све до потпуног престанка рада оружја.

Калашњиков (фото: Јутјуб)

Након 587 гађања, на тестираној пушки АК-74М поломила се цев у близини предњег жлеба, а на самом жлебу се појавила ватра. Након хлађења на аутомату су откривени трагови дисколорације (површина оксидног филма), истопили су се жлеб и омотач цеви "калашњикова" направљени од полиамида, цев оружја се искривила, а у шаржеру му се заглавила патрона.

Истовремено су повратни механизам и механизам за окидање, као и затварач остали нетакнути.

Представници концерна "Калашњиков" истакли су да, према захтевима Министарства одбране Русије, оружје мора да издржи 180 гађања рафалном паљбом. Овакав темпо паљбе није нормалан за оружје и пре или касније доводи до његовог уништења. На тај начин су стручњаци концерна установили да АК-74М не само да испуњава захтеве Министарства, већ их и надмашује.

Аутоматска пушка "калашњиков" (АК) је оружје које је ушло у војску СССР-а 1949. године. Пушку је развио Михаил Калашњиков. Тренутно су АК и његове различите модификације најраспрострањеније малокалибарско оружје на свету.

Прочитајте ОВДЕ  све о заједничком лету "Охотника" и авиона пете генерације Су-57 .

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА