Најновије

ВОЛКЕР ПОДНЕО ОСТАВКУ; Бајденов штаб: Трамп је у паници, разбићемо га!

Специјални изасланик америчког председника за Украјину, Курт Волкер, поднео је оставку, јавио је Ројтерс, позивајући се на неименоване изворе.

Бела кућа (Фото: pixabay. com)

Волкерово име помиње се у пријави узбуњивача из обавештајне заједнице, која је објављена у четвртак, а у којој се за њега каже да је покушао да "умањи штету" напора адвоката Доналда Трампа, Рудија Ђулијанија, да изврши притисак на Украјину да истражи демократе.

Британска агенција подсећа да је Волкер обављао функцију специјалног изасланика председника за Украјину од 2017. године, да није радио пуно радно време и да за то није био плаћен.

Стејт департмент се овим поводом до сада није огласио.

Демократе у Представничком дому, које спроводе истрагу о опозиву председника САД, тражиле су да Волкер сведочи пред Конгресом у вези са телефонским позивом од 25. јула, у којем је Трамп охрабривао украјинског председника да истражи његовог потенцијалног председничког ривала Џозефа Бајдена.

Стејт прес, студентска публикација Универзитета у Аризони, прва је објавила да је Волкер поднео оставку. Тај универзитет, напомиње Ројтерс, подржава "тинк-тенк" институцију где је Волкер извршни директор.

Бајденов штаб: Трамп је у паници, разбићемо га

Изборни штаб демократског кандидата на америчким председничким изборима Џоа Бајдена саопштио је данас да је телевизијски спот председника Доналда Трампа доказ да је он "у паници" и да зна да ће га Бајден "разбити на изборима".

Саопштење је издато као реакција на вест да је Трамп потрошио осам милиона долара на рекламу у којој је главна тема рад бившег потпредседника на борби против корупције у Украјини.

Кампања са рекламним спотовима, која укључује још два милиона долара од Националног комитета републиканаца, има за мету демократе у кључним америчким окрузима, а долази у тренутку када се Трамп суочава са истрагом која може довести до његовог опозива, након оптужби неименованог узбуњивача да је Трамп вршио притисак на украјинског председника да истражи Бајдена и његовог сина Хантера.

У Трамповом споту истичу се Бајденови напори да услови помоћ Украјини отпуштањем главног тужиоца и тврди се да је отпуштени тужилац истраживао Хантера Бајдена, преноси АП.

Тужилац уствари није спровео ниједну велику антикорупцијску истрагу, због чега су међународни донатори Украјине незадовољни, наводи АП.

Агенција додаје да је захтевом за смену тужиоца, Бајден представљао званични став америчке администрације, који су делили западни савезници САД и многи у Украјини.

Демократе су у споту оптужене да покушавају да "покраду изборе 2020. године" опозивом Трампа.

"Трамп је у паници. Он покушава да оцрни противника, али неће успети. Доналд Трамп се плаши Џоа Бајдена, јер ће га он разбити као звечку", навела је Кејт Бедингфилд, заменик менаџера Бајденове кампање.

Трамп је у упредизборним анкетама ове године стално био иза Бајдена, наводи АП.

Прочитајте ОВДЕ  какву је то јаку поруку послао Лавров а реч је о нуклеарном рату.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА