Најновије

КРИВИЧНА ПРИЈАВА ПРОТИВ ДЕКАНА ПРАВНОГ ФАКУЛТЕТА: Новосадски студент наставља борбу!

Суспендовани апсолвент Правног факултета у Новом Саду Стефан Карановић поднео је кривичну пријавуи против декана тог факултета Бранислава Ристивојевића, као и против секретара факултета Станисава Масаловића, због тога што су, како је навео у саопштењу за јавност, „као саизвршиоци извршили продужено кривично дело злоупотреба службеног положаја“.

Декан Правног факултета у Новом Саду Бранислав Ристивојевић (Фото: јутјуб)

„Правни факултет на челу са деканом Ристивојевићем, секретаром Масаловићем и председником Савета Правног факултета Драганом Милковим организовано, стално и изнова покреће дисциплинске поступке против мене, што наводе као разлог да ми не дају исписницу и уверење о положеним испитима, иако сам у року положио 23 испита са просеком оцена преко осам“, навео је Карановић у саопштењу за јавност.

Додао је да је због свега тога био принуђен да „испочетка“ упише државни Правни факултет у Бијељини, што је „први случај у историји образовног система“.

„Иако је друга држава, биће им теже, али сам сигуран да ће ти људи настојати да ме опструишу на све могуће начине. Они су спремни на све и уплашен сам за свој живот и живот моје породице“, рекао је Карановић.

Он је раније тужио новосадски Правни факултет који га је суспендовао на укупно четири године и који одбија да му изда потврду да је положио 23 испита на том факултету.

Руководство факултета оптуживало је Карановића да је у магазину „Таблоид“ објављивао текстове који су нарушавали углед те високошколске установе, што је Карановић демантовао.

„Ако их није стид да то раде, полагаћу поново испите и показаћу, упркос свим притисцима, да ћу бити бољи правник и од Ристивојевића и Милкова заједно, а други студенти нека се запитају ко од њих може бити следећа жртва, ако се Ристивојевићу прохте или Милкова попреко погледају“, казао је раније Карановић.

Он је раније навео и да је Правни факлултет одбио да му достави, на основу Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја, научне радове на основу којих је шеф посланичке групе Српске напредне странке у Скупштини Србије Александар Мартиновић стекао услов да докторира код Драгана Милкова, као и записник са одбране доктората Бранислава Ристивојевића.

Против Карановића се води и поступак због сумње да је претио професору Правног факултета у Новом Саду Драгану Милкову, што је он негирао и оценио да је реч о „хајци“ која се спроводи против њега.

Како је изгледала прослава 101. годишњице од пробоја Солунског фронта, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Бета

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА