Најновије

НЕ ИГРАЈТЕ СЕ С НАМА: Гувернер Каљињинграда упозорава САД на потезе ка руској енклави-"Не бих саветовао никоме да ризикује сукоб"

Сједињене Државе би се требале суздржати од напада на руску енклаву Каљињинград, јер технолошки ниво и морал трупа распоређених тамо оснажују снаге да се боре против било којег противника, рекао је регионални гувернер Антон Аликханов за руску агенцију ТАСС, коментирајући чланак у National Interest, који тврди да је амерички бомбардер Б-52 „увежбавао ракетни напад“ на област Калињинграда.

Путин, Шојгу, Герасимов (Фото: kremlin. ru)

“Нећемо се бавити политиканством, али је сигурно да немамо страха. Домаћин смо главној бази Балтичке флоте. С обзиром на морал и техничку опремљеност трупа у Калињинграду, не бих саветовао никоме да ризикује сукоб са нашом војском” рекао је Аликханов на маргинама конференције под називом” Животна средина: градови” одржаном у у Великом Новгороду, на питање да ли се регион плаши таквих претњи.

Гувернер је истакао да би америчка војска требало да се позабави историјом Русије. “Хтео бих да препоручим да сви амерички генерали прочитају неке историјске књиге о онима који су се опробали против руске државе и о последицама са којима су се морали суочити. Јер руски народ зна како да одговори на планове сваког америчког генерала. Мислим да је историја требала давно натерати наше партнере и противнике да науче ту лекцију”, нагласио је Аликханов.

National Interest је раније известио, позивајући се на независног аналитичара Стефана Ваткинса, да је “Б-52 … који може да користи нуклеарно оружје … извео симулирани напад крстарећим ракетама на Калињинград 14. марта 2019.” Према Ваткинсу, авион је полетео из ваздухопловне базе Барксдале у САД-у и “извео симулацију напада крстарећим ракетама на Руску Федерацију, крећући се на око 60 наутичких миља од руског ваздушног простора” авион је затим слетио у вездухопловну базу РАФ-а Фаирфорд у Великој Британији.

“Руска енклава Калињинград лежи између Пољске и Литваније на Балтичком мору и географски је одвојена од остатка Русије, практично је крцата системима ПВО С-300 и С-400, противбродским ракетама Оникс и балистичким ракетама система Искандер.

Амерички генерал и командант ваздухопловних снага САД, Џефри Хариган, је изјавио да “америчке снаге верују да знају како поразити Каљињинград“.

„Без обзира на огромне суме новца које је америчка војна индустрија потрошила на развој и производњу ловаца пете генерације и стратегијских бомбардера, њихова способност је веома упитна „у судару“ са новим типовима руских радара.  Прочитајте ОВДЕ  све детаље.

Извор: logicno. com/Слободан В.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА