Најновије

ПОСЛЕ СУСРЕТА ЕРДОГАНА И ДАЧИЋА СВЕ СЕ МЕЊА: У Србију стиже поклон из Турске а вреди милионе!

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган, који долази у дводневну посету Србији 7. октобра, са собом доноси милионске инвестиционе уговоре, изјавио је министар спољних послова Ивица Дачић.

Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган (Фото: јутјуб)

Поред доброг политичког дијалога, Ердоганов долазак ће оснажити и економску сарадњу две земље, јер ће се уговорити велики инфраструктурни пројекти и отварање нових фабрика, рекао је Дачић.

Реч је о великим инфраструктурним пројектима, инвестицијама у област саобраћаја, али и новим фабрикама које ће обезбедити нова радна места.

Дачић каже да је Ердоган посебно задовољан односима с Србијом.

- Ердоган говори да је наша сарадња изванредна. Кад дође у посету, биће организован састанак Високог савета за сарадњу Србије и Турске, а затим ће се прецизирати све у вези с почетком радова на ауто-путу за Сарајево. Очекујем отварање неких фабрика, а све то ће бити милионске инвестиције - рекао је Дачић.

Директор Републичког завода за статистику Миладин Ковачевић за лист каже да је у последње четири године Србија у великом инвестиционом циклусу и да је Ердоганова посета великих политичких и економских димензија.

- Њихова улагања су доказ да је Србија савршено стабилна земља, а то је један од кључних разлога због којих турска економија жели на овим просторима да инвестира - додаје Ковачевић.

Када ће по Харадинају бити договора између Београда и Приштине, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА