Најновије

ШТА РАДИ 9.000 МЕРЦЕДЕСА У НЕМАЧКОЈ ВОЈНОЈ БАЗИ: Кола су нова, вреде милијарду евра, али постоји цака због које нису на продају (ВИДЕО)

Последњих дана најинтригантније питање међу новинарима у Немачкој који прате аутоиндустрију је било: зашто 9.000 нових "мерцедеса" стоји паркирано на 2,5 километара дугој авионској писти Ахлхорн војног аеродрома у Гросенкнетену у немачкој Доњој Саксонији?

Мерцедеси (Фото: Јутјуб)

Како јавља радио Бремен реч је о 9.000 аутомобила укупне вредности од готово милијарду еура које је Мерцедес био присиљен привремено да склони. Разлог зашто, још није потпуно јасан, али новинари радио Бремена открили су како је реч о возилима произведеним у америчкој фабрици у Алабами који у производњи нису задовољили стандарде Мерцедеса па имају по неколико озбиљних недостатака. Највише има СУВ модела ГЛЕ и ГЛС и купеа Ц и Е класе као и велики број ултралуксузних "Мајбаха" С-класе који су стигли у немачки погон у Бремену на дораду.

Занимљиво је да међу њима има и модела за америчко тржиште као и чињеница да су тамо смештени и модели који се више не продају попут МЛ-а и Р-класе, откривају немачки Билд и Олденбургише Фолксцајтунг. Аутомобили су последњих недеља шлеперима свакодневно добожени на бивши војни аеродром који је заштићен високом оградом и у потпуности покривен видео надзором.

Према Аутомобилвохеу, Мерцедес тренутно 40.000 нових аутомобила не може да пусти у продају (ГЛЕ и ГЛС) због недостатака уочених код седишта и браника код монтаже, а чекају се и неки од добављача да повећају ниво квалитета на каквој у Мерцедесу инсистирају. Неки од медија су контактирали Мерцедес за образложење, али из управе јављају – „како је ријеч о нормалним процесима у производњи те да су такве логистичке зоне сасвим нормална ствар привременог складиштења“.

Питање је само, хоће ли им се исплатити све накнадне дораде на 9.000 аутомобила пре продаје, кад су их већ морем допремили на тло Немачке, или је већ оцењено како је тих 9.000 аутомобила боље напустити и оставити на писти бивше војне базе као контролисани трошак…

Прочитајте ОВДЕ  шта пише Дојче Веле, где је Немачка позвана да дејствује.

Извор: Курир/info-ks. net

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА