Најновије

"То је наш заједнички циљ!": Пацоли се састао са Палмером! Удружују се српски непријатељи!

Специјални изасланик Сједињених Америчких Држава за Балкан Метју Палмер разговарао је данас са одлазећим министром спољних послова тзв. Косова Беџетом Пацолијем на маргинама Бледског стратешког форума, који се одржава у Словенији.

Беџет Пацоли и Метју Палмер (Фото: Јутјуб/Правда)

- Имао сам врло топао састанак са специјалним изаслаником за Западни Балкан Метју Палмером о стратешким односима између Косова и САД и важности да се ангажује на постизању правно-обавезујуц́ег споразума о нормализацији односа са Србијом и узајамном признавању. То је заједнички циљ Косова и САД - написао је Пацоли на свом Твитер налогу.

На Бледу у Словенији јуче и данас одржава се Бледски форум, који окуплља велики број високих званичника из ЕУ, са Западног Балкана, Турске, САД и међународних организација.

Други дан форума је данас, а оно што је свима запало за око јесте присуство Палмера, и то пре свега због чињенице да је само пре неколико дана именован за специјалног известиоца САД за Балкан.

Новоименовани амерички изасланик истиче да је прихватио ту функцију зато што мисли да може да се постигне споразум о нормализацији односа Београда и Приштине, који би, како он казе,трансформисао цео Балкан, отворио европски пут Србије и такозваног Косова, и био „позитивна ствар за регион, Европу и САД".

Управо са њим ће се, на маргинама форума, састати и шеф српске дипломатије Ивица Дачић, који на овом скупу представља Србију.

Он ће бити и један од говорника на панелу под називом "Western Balkans – Europeisation, Democratisation, Shared Responsibility".

Насиље према Србима мора најоштрије да се санкционише! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА