Најновије

ЈЕРЕМИЋ: Вучић и његова екипа ће завршити пред лицем правде

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је да његова партија неће одустати од бојкота избора и најавио да ће на страначкој скупштини 3. новембра представити програм обнове Србије "за дан после" промене напредњачке власти, који ће бити заснован на предузетништву, пољопривреди, српској дијаспори и култури, саопштила је данас Народна странка.

Вук Јеремић (Фото: Јутјуб)

"Предуслов за успешан економски програм јесу обрачун са корупцијом и успостављање владавине права. То је 90 одсто сваког одрживог плана, а преосталих 10 одсто чине пореска политика, циљани подстицаји и слично", рекао је Јеремић у Суботици, на оснивању Градског одбора Народне странке, наводећи да ће "сасецањем корупције" бити успостављена "истинска конкуренција у привреди, ослобођена од партијских стега СНС".

Тиме ће се, оценио је Јеремић, обезбедити и значајна средства за унапређење социјалног положаја најсиромашнијих грађана. Јеремић је наггласило да се Народна странка залаже за јачање домаћег приватног предузетништва, "које је напредњачки режим потпуно запоставио зарад давања огромних субвенција страним инвеститорима који не доносе знање и нове технологије, а српским радницима исплаћују минималне зараде".

Он је оценио да би многи људи из Србије који живе у расејању желе да улажу у матицу, али се дијаспори морају обезбедити бољи услови за улагања и правне гаранције да неће бити преварени као много пута у последње три деценије. По оцени председника Народне странке, "модел владавине Алаксандра Вучића и СНС Србију води директно у пропаст", уз оцену да будућа влас не сме да копира, а да ће "Вучић и његова екипа сасвим сигурно завршити пред лицем правде", наведено је у саопштењу.

„Услов за промену система је победа на изборима, а најбржи пут ка том циљу јесте бојкот режимске фарсе која ће се одиграти на пролеће. Будемо ли јединствени и истрајни, Вучић ће ускоро након тога бити принуђен да распише фер и поштене изборе, на којима ће СНС бити почишћен", рекао је Јеремић. Он је оценио да ће "уследити велики притисци дела међународне заједнице на опозицију да учествује на изборима, јер је странцима потребно да српској власти не буде оспорен легитимитет у тренутку потписивања споразума којим би Србија омогућила чланство Приштине у УН, чиме би практично признала независност самопроглашеног Косова", наведено је у саопштењу.

Јеремић је нагласио да "Народна странка сигурно неће променити одлуку о бојкоту избора" и да је она коначна. "Надам се да ни наше колеге из опозиције неће подлећи притисцима. Морамо остати чврсти и јединствени у кампањи за бојкот избора, и онда ћемо врло брзо имати нове изборе под промењеним околностима", поручио је Јеремић.

Турски председник неће дати Бакиру да укине РС! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА