Најновије

ЛАВРОВ ЈЕ МОГАО ДА КАЖЕ СВОЈИМ ЉУДИМА ДА ОКРЕНУ АВИОН И ВРАТЕ СЕ: Захарова открила детаље драме која се одвијала на путу из Москве у Њујорк!

Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова објаснила је зашто је министар спољних послова Сергеј Лавров одлетео за Њујорк како би присуствовао догађајима у оквиру Генералне скупштине УН, упркос неиздавању виза делу чланова руске делегације.

Сергеј Лавров (Фото: ria.ru)

„У то време, када су се дешавали заокрети изнад Атлантика, ситуација је била потпуно другачија“, изјавила је Захарова за телевизију „Први канал“.

„Сада су задаци потпуно другачији, управо како бисмо минимализовали штету на коју су рачунали они људи који су покушали да зауставе руску делегацију. Зашто бисмо им олакшавали?“, одговорила је Захарова на питање да ли је министар био у искушењу да врати авион изнад Атлантика као што је то својевремено урадио бивши министар спољних послова Јевгениј Примаков након почетка бомбардовања Југославије 1999. године. 

Неколико чланова руске делегације није добило визу за учешће на 74. заседању Генералне скупштине УН, која се одржава од 24. до 30. септембра у Њујорку.

Захарова је раније изјаве америчких представника да визе нису издате из техничких разлога назвала „неодрживим“. Визе, између осталог, нису добили шеф Генералног секретаријата Министарства спољних послова Сергеј Бутин, председник Одбора Савета Федерације за међународне послове Константин Косачов и председник Одбора Државне думе за међународна питања Леонид Слуцки, као и преводиоци делегације.

Министар Сергеј Лавров рекао је да из Москве неће изостати одговор на неиздавање америчких виза.

Међу Џонсоном и Трампом влада тензија и нетрпељивост! Више о томе ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА