Најновије

ПОБУНА У СЗС! ЖУТА КАМАРИЛА НАПАЛА БОШКА ОБРАДОВИЋА: Нећемо са њим, он је фашиста!

Зоран Лутовац, Балша Божовић и Горан Јешић јасно се успротивили Обрадовићевим ставовима о геј паради. Њега пак у Савезу засад чува Драган Ђилас.

Бошко Обрадовић (Фото: Савез за Србију)

Отворена нетрпељивост

Бројни чланови Демократске странке бесни су због Обрадовићевих ставова против геј параде, а међу онима који су га јавно испрозивали су шеф ДС Зоран Лутовац, као и посланици Балша Божовић и Горан Јешић.

- Највећи део ДС од почетка није задовољан тиме што су у савезу с Дверима, али је нетрпељивост кулминирала када се Обрадовић ових дана успротивио одржавању ЛГБТ скупа у Чачку. Демократе упорно у СЗС понављају да се с таквим човеком не може мењати било шта у Србији, они се ограђују од Обрадовића, али га лидер СЗС Драган Ђилас штити - прича извор Курира из овог опозиционог савеза.

А демократе су о овоме и јавно говориле. Лутовац је на Твитеру, очигледно алудирајући на Обрадовићев иступ, написао да о поштовању људских права нема расправе.

- Понављам: о поштовању људских права нема расправе! Људска права су темељ демократског и уређеног друштва. Расправљати се једино може о темпу и обиму њиховог унапређења - написао је Лутовац.

Јешић није бирао речи, па је оплео по Обрадовићу називајући га фашистом.
- Фашисте треба млатити где год стигнете! Нема наших и ваших фашиста - написао је Јешић.

Двери и Обрадовић се, према Божовићевим речима, отвореним непоштовањем људских права декларишу као антиевропска и екстремна десница.

- Изјаве председника Двери о људским правима чине јасном чињеницу да се политичка организација с таквим ставовима не може борити за поштовање фундаменталних вредности и слобода - рекао је Божовић.

Не да скуп у Чачку

Подсетимо, ЛГБТ скуп у Чачку био је најављен за 27. септембар, а дан пре је Обрадовић организовао контраскуп с називом Породична шетња поноса. Обрадовић је рекао да је поносан што су тако спречили „одржавање било каквих антипородичних и антихришћанских манифестација у Чачку и да се нада да ће то постати традиција под слоганом „Не дамо геј параду у Чачку’“.

Србе на КиМ тамничили у 53 логора! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА