Најновије

"ФБИ ВРБУЈЕ НАШЕ РАДНИКЕ ДА ШПИЈУНИРАЈУ": Американци оптужили "Хуавеј" за шпијунажу, кинески гигант узвраћа ударац!

Америчке власти већ недељама осипају паљбу по кинеском произвођачу телекомуникационе опреме Хуавеј, оптужујући компанију да се њихова технологија користи у сврху шпијунаже, а сада је кинески гигант узвратио ударац.

Хуавеј (Фото: Јутјуб)

Кинеска компанија тврди да је америчка влада подстицала запослене да откривају тајне концерна. Како наводе, користили су судска и административна овлашћења да поткопају пословање Хуавеја и њихових партнера, саопштио је највећи произвођач паметних телефона.

Америчка полиција је наводно покушала да окрене садашње и бивше запослене у компанији против ње.

Према једном Хуавејовом документу, осам запослених, међу којима и неколико америчких држављана, били су мета таквих покушаја, а реч је о руководиоцима средњег и високог ранга. Најновији инцидент се наводно догодио 28. августа, када је запосленог у америчкој филијали посетио ФБИ и убеђивао га да постане њихов доушник.

Од почетка године, америчка полиција покушала је да врбује најмање троје запослених у седишту Хуавеја у САД, наводи се у документу компаније, која, међутим, те тврдње није поткрепила доказима. Само су навели да су запослени пријавили руководству покушаје врбовања за шпијунажу.

Америчко министарство правде оптужује компанију Хуавеј за кршење ембарга према Ирану, а председник Трамп, према сопственим тврдњама, страхује да би технологија Хуавеја могла да послужи кинеској влади за шпијунажу. Крајем августа у САД је покренута нова истрага против концерна због сумње за крађу технологија.

Прочитајте ОВДЕ какве шансе имају украјински ловци у сукобу са руским ратним ваздухопловством?

Извор: diepresse. com/Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА