Најновије

Људи су најтања грана на једном породичном стаблу које обухвата четири милијарде година, много промена и милијарду врста

"Књига о људима" пружа одговоре на многобројна питања, Вулкан издаваштво нам овом књигом пружа увид у развој цивилизације.

Фото-Вулкан

Волимо да себе сматрамо изузетним бицћима, али да ли је заиста нешто посебно у нама што нас издваја од других животиња? Људи су најтања грана на једном породичном стаблу које обухвата четири милијарде година, много промена и милијарду врста. Сви ти организми су укорењени у једном пореклу, са заједничким кодом који осигурава наше постојање. Овај парадокс − да је наша биологија нејасна, а ми себе сматрамо посебним − представља срж онога што јесмо.

У овом оригиналном и забавном опису живота на Земљи, Адам Радерфорд истражује особине које су се некада сматрале искључиво људским, а испоставило се да није баш тако: нисмо једина врста која комуницира, прави алате, користи ватру, или има секс из других разлога осим зарад прављења нове верзије нас самих. Еволуција нам је, међутим, омогуц́ила да развијемо нашу културу на ниво сложености који надмашује било коју другу опажену природу. 

Извор:Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА