Најновије

ДАЧИЋ АМБАСАДОРИМА ОБЈАСНИО СРПСКИ ПЛАН: Све мора да се ради у складу са националним интересима Србије!

Министар спољних послова Ивица Дачић састао се данас са амбасадорима Србије у Канади и Пољској, Михаилом Папазоглуом и Николом Зуровцем.

Ивица Дачић (Фото: mfa.gov.rs)

Током одвојених састанака, Дачић је поновио спољнополитичке приоритете државе и наложио појачано ангажовање амбасадора у складу са националним интересима Србије, саопштило је Министарство спољних послова.

Дачић је информисао амбасадоре о ситуацији на Косову и Метохији, као и о једностраним актима Приштине који су довели до прекида дијалога и разговора, али и до блокаде Бриселског процеса и долажења до компромисног решења.

Он је амбасадоре информисао и о посети америчких сенатора Рона Џонсона и Криса Марфија Србији и истакао значај недавне посете председника Александра Вучића САД и сусретима које је председник имао у Њујорку.

Амбасадори су изложили министру ситуацију у земљама у којима представљају Србију, с посебним освртом на билатералне односе са тим земљама, али и о појачаним активностима у циљу јачања позиције Србије на мултилатералном плану, посебно у предстојећем периоду када Приштина аплицира за чланство у бројним међународним организацијама.

Власт намерава да потури грађанима одлуку о КиМ да би се додворила Западу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА