Најновије

ЖЕСТОКА ОСВЕТА ЗБОГ НАПАДА НА ЈЕМЕН: Хути збрисали саудијски аеродром! Бомбардовали и непријатељске војне кампове

Јеменски побуњеници Хути гранатирали су аеродром Најран у истоименој провинцији у Саудијској Арабији.

Хути тврде да су њихове ракете погодиле циљеве (Фото: Јутјуб)

Портпарол Хута бригадни генерал Јахија Сари изјавио је да је аеродром био главна мета напада, а овог пута су коришћење ракете Бадир-1. Он је потврдио да је аеродром ван функције, пошто је како тврди, уништен.

Друга мета Хута био је војни камп арапске коалиције коју предводи Саудијска Арабија. Овај камп саудијске војске налази се у близини планине Ал-Судаис. 

Сари тврди да је војни логор био мета, а да су Хути гађали непријатељске положаје ракетама Касим. Ову ракету су Хути први пут користили 27. августа.

“Овај напад је уследио после пажљиве обавештајне операције. Знали смо да непријатељ припрема велике нападе на граничне положаје наше војске”, рекао је Сари.

Арапска коалиција је потврдила да су Хути лансирали две балистичке ракете. Међутим, они тврде да је једна пала у јеменску провинцију Сада, а друга је промашила циљ и пала је у саудијску пустињу.

Хути су јутрос бомбардовали војне циљеве у близини крада Камис Мусхаит у саудијској провинцији Асир.

“Имали смо директан погодак. Овај напад је стигао као одговор на злочиначку агресију и њихове сталне ваздушне нападе”, рекао је Сари и додао да су Хути користили беспилотну летелицу Касеф-2К.

Хути су у четвртак лансирали неколико беспилотних летелица на аеродроме Краљ Калид и Најран. Саудијци тврде да су уништили непријатељске летелице, а Хути истичу да су ракете погодиле планиране циљеве.

Јемен је од 2015. потпуно разорен бруталним грађанским ратом у којем се побуњеници Хути, који су окупирали престоницу Сану и велики дeо сeвера земље, боре против снага међународно признате владе којој помаже арапска коалиција коју предводи Саудијска Арабија.

Прочитајте ОВДЕ како Курди разбијају Турке у Алепу.

Извор: Правда

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА