Најновије

ШИПТАРИ У ПАНИЦИ! СРПСКА ДИПЛОМАТИЈА РАДИ ПУНОМ ПАРОМ! Хоџај признао да још 10 земаља може да повуче признање независности тзв. Косова

Заменик премијера привремених приштинских институција и потпредседник Демократске партије Косова (ДПК) Енвер Хоџај рекао је да има поуздане информације да би још 10 земаља могло да повуче признање косовске независности.

Енвер Хоџај (Фото: Јутјуб)

“Постоји 13 земаља које су повукле признање. Једном морамо схватити карактер нашег држављанства. Да смо чланица УН, признање би било универзално. У овој ситуацији, када земља призна Косово, морају се успоставити дипломатски односи. Постоје неке истине које су болне", рекао је Хоџај за КТВ телевизију.

Напоменувши да постоје информације да би још 10 земаља могло да повуче признање, он је нагласио да је реч о "озбиљним" и "поузданим" информацијама из дипломатских извора.

Хоџај је рекао да је Приштини потребна спољна политика која има оперативни план и стратешко размишљање, како би успела да спречи кампању повлачења признања косовске независности, преноси портал Коха.

Он је додао да Приштина мора да координира са партнерима како би обновила признања независности и како би се утицало на Србију да заустави кампању повлачења признања независности тзв. Косова.



Прочитајте ОВДЕ зашто Чешка преиспитује признање независности тзв. Косова.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА