Најновије

НЕВЕРОВАТНА ВЕСТ ЗА ВОЈСКУ: Снажна је али после овог поклона биће јача него икад!

Председник Александар Вучић поручио је данас, након вежбе "Бегеј 2019" у Тителу, да је Војска Србије снажнија него раније и снажнија него икада, али да то још није довољно и да ће се снажити сви родови армије, како би била још јача.

Војска Републике Србије (Фото: vs. rs)

Пренео је да је јуче одржан састанак свих надлежних на тему даљег снажења наших одбрамбених и безбедносних снага, јер су добили извештај о "страховитом и убрзаном снажењу многих у окружењу".

"Ја сам задовољан овим што сам данас видео", подвукао је Вучић.

Председник је најавио да ће припадницима војске даље расти примања, као и да се очекује да се у фебруару први војници уселе у станове које је држава почела да гради.

"Верујем да ће се видети да ко служи отаџбини може да рачуна на пажњу и бригу земље, што и јесте наш посао", рекао је Вучић новинарима.

Он је истакао да ће се снажити сви родови војске и да ће српска восјка, која је данас снажнија него икада, те да није још довољно снажна, али да ће бити све јача.

Вучић је навео да је позиција Србије војна неутралност и да не може да очекује помоћ од било кога.

"Зато за нас важи - у се и у своје кљуце, да јачамо војску, да заштитимо земљу од сваког потенцијалног агресора", рекао је Вучић.

Приметио је да многи троше новац на наоружање, док се много новца дели од стране НАТО неким земљама, анто неким земљама.

"А, онда мени причају нешто о 10 БРДМ-ова од Русије, а они испоручију 60 ''бредлија''... Немојте ништа да ми говорите, к''о бога вас молим", рекао је Вучић.

Он је истакао да су данас припадници Војске Србије врло добро обавили посао, а посебно је истакао храброст пилота Мигова 29, који су и поред слабе видљивости на батајничком аеродрому полетели данас, па је замолио министра да их због отга награи.

Истакао је да Србија на основу споразума, који је данас потписан са Кином, добија 40 различитих средстава, моторних санки, тегљача, камиона, различитих инжењерских машина за армију.

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик, који је присуствовао вежби, рекао је да му је било задовољство да се увери у способност и спремност ВС да брани територију Србије и српски народ, у свим условима.

"Драго ми је што сам могао да се уверим у способност, обученост и спремност Војске Србије. То је важно за осећај, који ми Срби волимо, осећај да имамо добру, организовану, стабилну и јаку војску", рекао је Додик.

Како су српски војници одушевили руског генерала, прочитајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА