Најновије

СРПСКА ПРЕМИЈЕРКА ЗГРОШЕНА ПОНАШАЊЕМ КОМШИЈА: Ревизија историје која се дешава у Хрватској је застрашујућа

“Ревизија историје која се дешава у Хрватској је заштрашујућа и не само за Србију и регион, већ за целу Европу. И то је проблем који превазилази Србију, то је проблем ЕУ", каже премијерка Србије Ана Брнабић.

Премијерка Србије Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Делегацији Војске Србије, коју чине старешине са Војне академије, кадети и питомци Војне гимназије, у суботу ујутро је забрањен улазак у Хрватску. Делегација је, као и претходних година, требало да присуствује обележавању дана Јасеновачких новомученика и била је на време и по уобичајеној процедури најављена.

Премијерка каже да видимо све више инцидената у Хрватској, напада на, како је истакла, мало Срба који нису избегли и повратнике.

“Мислим да се њихова цела кампања заснива на Србији и ко може да буде већи националиста у негативном смислу речи. То не доприноси односима, шта год Србија уради, Хрватска на то гледа као на провокацију. Легитимно је да пошаљеш делегацију да ода почаст жртвама на једном од највећих стратушта Срба, јевреја и Рома на целој територији Европе, жао ми је што то Хрватска није дозволила", додала је она.

На питање да ли је могућ разговор, Ана Брнабић наводи да то не зависи од Србије, која је, како је навела, увек спремна за дијалог.

“Нажалост, док код њих траје кампања, не видим да су отворени за разговор и поруке које воде ка нормализацији односа. Та ревизија историје која се дешава у Хрватској је заштрашујућа и не само за Србију и регион, већ за целу Европу и то је проблем који превазилази Србију, то је проблем ЕУ", казала је српска премијерка.

Прочитајте ОВДЕ ко је победио на локалним изборима у Медвеђи.

Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА