Најновије

СУЛУД ПЛАН: Ево шта Вашингтон покушава да добије од Москве у својој специјалној мисији!

Шеф Пентагона Марк Еспер објавио је шта Вашингтон тражи од Москве да би била могућа „нормална сарадња између САД и Русије“.

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Поручио јој је да треба да „измени држање јер је то предуслов да ради заједно са Сједињеним Државама“ и да се „сконцентрише не на разлике, већ на сличности у позицијама двеју земаља“.

„Било би предивно ако би Русија била у стању да се понаша као нормалнија земља. Као земља која дели западне вредности које деле САД, Француска и други наши савезници из НАТО“.

После ових речи, поново се вратио на „промену понашања“:

„Русија заиста мора изменити своје држање. Мора се понашати у складу са правилима и нормама, које смо успоставили. То је најбољи начин да идемо напред. Русија сада потхрањује нестабилност јер угрожава територијалну целовитост својих суседа“.

 Еспер не крије у Вашингтону сматрају да поводом Русије имају специјалну мисију:

„Наш циљ је да покушамо да усмеримо Русију на бољи пут на којем ћемо моћи и да делујемо заједно и да се фокусирамо на оно у чему се слажемо и да сарађујемо ради заједничког економског просперитета“.

Ово је била реакција шефа Пентагона на изјаву француског председника Емануела Макрона би „гурање Русије од Европе“ било „велика стратешка грешка“.

Може се нагађати због чега је у Вашингтону баш Есперу поверено да се оваквом поруком истовремено обрати и Москви и Паризу.

Међутим, из свега што је рекао лако се закључује да би Бела кућа хтела да јој Русија буде лојални полувазал и млађи партнер. А на то Владимир Путин сигурно неће пристати.

Није ни пре 15 и 10 година када је Русија била у сваком погледу слабија…

Прочитајте ОВДЕ  где су то ствари ван контроле и где креће јуриш и на шта.

Извор: fakti. org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА