Најновије

СРБИЈА У ШОКУ: Полиција и ватрогасци силом из стана исељавали жену болесну од рака и сломили јој руку! (ВИДЕО)

Полиција, ватрогасци и бравар данас су ненајављено обили стан породице Нинић у Танурџићевој палати у Модене 1 и принудно иселили ову новосадску породицу.

Исељавање породице Нинић (Фото: Јутјуб)

Претходно се Слободанка Нинић затворила у собу и претила да ће се полити бензином и запалити. Она је у једном тренутку изашла на прозор и претила да ће скочити, али се вратила у стан. Полиција је у након обијања врата стана око пола сата наговарала Слободанку да изађе из собе, али је она то одбијала. У једном тренутку када се померила од прозора припадници интервентне јединице развалили су врата собе и са ватрогасцима који су укључили шмрк упали у собу и савладали Слободанку. Жену је потом Хитна помоћ изнела, док се она жалила на прелом руке.

Како 021 сазнаје у Хитној помоћи, Слободанки Нинић је констатована контузија левог скочног зглоба и пребачена је на додатне прегледе и лечење у Ургентни центар Клиничког центра Војводине.

Јутрос око 9 сати прво је бравар разбио два стакла на улазним вратима стана у чему су му помагали ватрогасци и полицајци који су ногама ударали и ломили врата. Пошто су ушли, Слободанка се закључала у једну просторију, где је са собом наводно понела канту бензина и упаљач. Пре тога су ватрогасци са улице развукли шмрк до другог спрата, на којем се налази стан породице Нинић. Ватрогасци су попрскали стан шмрком, јер се у стану осетио смрад бензина.

Током преговора са полицијом, као и извршитељем који је био присутан са купцем стана, Нинићеви су тврдили да немају право да их иселе јер је суд донео пресуду да пола стана припада Слободанки и да је могла да се прода само половина која се водила на њеног мужа, као носиоца кредита. Слободанка је активистима Здружене акције "За кров над главом" испричала да јој је тада извршитељка рекла да ако имају такву пресуду да јој је донесу и да ће онда иселити новог власника. Активисти Здружене акције су за 021.рс навели и да су нашли оглас за продају овог стана пре неколико дана на неким интернет страницама за продају некретнина и да се нуди по цени од 160.000 евра.

Приликом претходног, петог покушаја принудног исељења Слободанка Нинић полила је бензином стан у центру Новог Сада и претила да ће га запалити. 

Породица Нинић је кредит код Ерсте банке узела 2007. године. У току отплате, имали су проблема са смањењем плата, губитком посла и, пре свега, са здравственим проблемима. Породица Нинић банци је вратила око 80.000 и дужна је још толико. Због болести супруге каснили су са отплатом две рате кредита, након чега је њихов дом стављен на продају. Стан је продат на лицитацији у јануару за 84.500 евра. Сматрајући да је у поступку продаје стана било незаконитости, поднели су кривичну пријаву и тужбу за утврђивање ништавости уговора. 

Прочитајте ОВДЕ   где су то поставили табле за кошеве па скинули чим је отишла Тамара Вучић.

Извор: 021. rs
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА