Најновије

ПОМПЕО ПОРУЧИО: Надам се да ће се Северна Кореја одлучити за мир, а не за сукоб и рат! (ВИДЕО)

Амерички државни секретар Мајкл Помпео изјавио је да се нада да ће се Северна Кореја "одлучити за мир", непосредно пошто је севернокорејки лидер Ким Џонг-ун изјавио да ће његова земља настави да развија свој нукеларни програм и најавио да ће ускор представити "ново стратешко оружје".

Мајк Помпео (Фото: Flickr)

"Надамо се да ће председавајући Ким донети исправну одлуку - да ће се одлучити за мир и напредак, а не за сукоб и рат", рекао је у уторак увече Помпео за Фокс њуз, пренео је Ројтерс.

Ким Џонг-ун изјавио је у среду, 1. јануара по локалном времену, да ће његова земља наставити да развија оружје за нуклеарно одвраћање и најавио скоро представљање "новог стратешког оружја", јавила је севернокорејска државна KCNA.

Он је на састанку врха владајуће Радничке партије, пошто је истекао рок који је дао САД за обнову преговора о денуклеаризацији, оптужио Вашингтон за постављање "гангстерских захтева".

Ким је, међутим, додао да ће ниво нуклеарног одвраћања зависити од будућег понашања САД, што, како оцењује Ројтерс, значи да је ипак оставио отворена врата за дијалог.

Бабурин осуо паљбу по Милу! Више о томе ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА